پیمان معادی با تالیف فیلمنامههای مشهور چهره نسبتا شاخصی در سینما به شمار میرفت تا اینکه با حضور در سینما توانمندی خود در ایفای نقش را نیز بهتصویر کشید؛ امروز او بازیگری محبوب در سطح جهان است. برای آشنایی بیشتر با این استعداد درخشان با فیلیمو شات همراه باشید.
پیمان معادی بازیگر و فیلمنامهنویس توانمند ایرانی در سالهای اخیر بسیار خوش درخشیده است؛ برای آشنایی بیشتر با این کارگردان و بازیگر سرشناس با فیلیمو شات همراه باشید.
گاهی اوقات، فرصت حضور در یک پدیده و رخداد، یکعمر فعالیت اجتماعی و هنری را تحت تأثیر قرار میدهد. چه حضوری پررنگ و قدرتمند باشد که جریان آرام رودخانه موفقیت را سرعت میبخشد و چه توقف در ایستگاهی میانی باشد که از اشتیاق قبلی جهت رشد و نمو میکاهد.
اتفاقی که یازده سال پیش برای یک فیلمنامهنویس دورگه ایرانی-آمریکایی افتاد، از جنس اولین حضور بود. پیمان معادی که تا سال ۸۷، سینما را لابهلای ایدهها و قلم و کاغذهایش میشناخت و با ساخت فیلمنامههای مشهوری مثل آواز قو، عطش، کما و… چهره نسبتاً شاخصی در سینما به شمار میرفت، با قبول پیشنهاد بازی در درباره الی اصغر فرهادی، مسیر حرفهایاش را تغییر داد و از آن موقع تا به امروز تبدیل به یکی از قدرتمندترین و محبوبترین بازیگران سالهای اخیر سینمای ایران شده است.
۱۶ فیلم اجتماعی جذاب از سینمای ایران| جامعه به روایت سینما
همکاری جان بویگا و پیمان معادی در فیلم گوین هود
بیوگرافی پیمان معادی
معادی در سال ۱۳۴۹ در نیویورک آمریکا به دنیا آمد و در پنجسالگی به ایران بازگشت. او تحصیلات مرتبط با سینما نداشت اما ذوق و استعداد هنریاش، او را به سمت فیلمنامهنویسی سوق داد و توانست در آغاز دهه ۸۰، قصههای جذاب و سینمایی خاصی خلق کند.
پس از تجربه موفق بازی در فیلم درباره الی، معادی بهعنوان یک بازیگر توانمند، ایفای نقش جلوی دوربین را به خلق فیلمنامه در پشتصحنه ترجیح داد. جدایی نادر از سیمین و همکاری مجدد با فرهادی، برای او بسیار خوشیمن بود و بیشازپیش نام او را نهفقط در ایران، که در فضای بینالمللی بر سر زبانها انداخت و برای بازی در نقش نادر، برنده جایزه خرس نقرهای بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره بینالمللی فیلم برلین در سال ۲۰۱۱ شد.
مروری بر نقشآفرینیهای ماندگار لیلا حاتمی؛ پرترههای یک بازیگر
برندگان جوایز جشنواره برلین ۲۰۲۱ مشخص شدند
گزارش هفتادمین جشنواره بینالمللی فیلم برلین؛ شب خوب ایرانیها
پس از افتخارآفرینی ملی و بینالمللی در عرصه بازیگری، پیمان معادی تصمیم به ساخت اولین فیلم خود بهعنوان کارگردان گرفت و در سال ۸۹ همزمان با نگارش فیلمنامه، برف روی کاجها را ساخت؛ این اثر یک فیلم شایسته و تماشایی شد که توانست تحسین منتقدین و مخاطبین را بهدست آورد. برف روی کاجها برای معادی سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره فجر را به ارمغان آورد.
لیست اسامی برندگان جشنواره فجر ۹۹
همه چیز درباره جشنواره فیلم فجر ۹۹ + فیلم ها و آخرین اخبار و اسامی نامزدها
مروری بر تاریخچه جشنواره فیلم فجر | خاطرات سیمرغ محاله یادم بره!
اما موفقیت او به این آثار محدود نشد و با حضور در هالیوود و تجربه بازی در کنار بزرگانی چون کریستین استوارت، مورگان فریمن و کلایو اوون بیش از پیش درخشید و با ایفای تقش در کمپ ایکسری (با عنوان اصلی Camp X-Ray) و آخرین شوالیهها (با عنوان اصلی The Last Knights) به شهرت جهانی رسید.
معادی یک انسان پویا، توانمند و پرتلاش است که با درخشش در فیلمهایی چون ابد و یک روز و متری شیش و نیم، به بازیگری طراز اول و بزرگ تبدیل شد و در سال ۹۶ دومین فیلم بلند خود بمب، یک عاشقانه را ساخت و در آن به ایفای نقش نیز پرداخت؛ او سرانجام در سال ۹۸ با بازی در درخت گردو، آخرین ساخته محمدحسین مهدویان توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره بینالمللی فیلم فجر را از آن خود کند.
محمدحسین مهدویان پیشنهاد میدهد: ۵ فیلم خارجی تحسینشده
نقد فیلم شیشلیک محمدحسین مهدویان در سی و نهمین جشنواره| شکم گشنه شعار نمیفهمد
درباره بازی رضا عطاران در شیشلیک و روشن | جوکر ایرانی!
در ادامه، نگاهی دقیقتر به کارنامه موفق و درخشان این هنرمند بزرگ و مشهور سینمای ایران و جهان خواهیم داشت و مهمترین و بهترین نقشآفرینی و فیلم های پیمان معادی را از ابتدا تا به امروز را بررسی خواهیم کرد.
۱- فیلم درباره الی | تولد یک ستاره در دل یک معمای حل ناشدنی

پیمان معادی تا قبل از حضور در درباره الی اصغر فرهادی، تنها در کسوت فیلمنامهنویسی سینما فعالیت داشت اما او با پذیرفتن نقش همنام خود پا به عرصه بازیگری نهاد و توانست موفقیت خود در نگارش را در جلوی دوربین نیز به منصه ظهور برساند. البته اولین تجربه بازیگری معادی خیلی هم ساده نبود و حاشیههای اکران درباره الی، میتوانست درخشش معادی را تحتالشعاع قرار دهد اما در هر صورت فیلم اکران و تبدیل به یکی از برترین فیلم های معمایی تاریخ سینمای ایران شد.
درباره فیلم چهارشنبه سوری اصغر فرهادی
معرفی و بررسی جدیدترین فیلمهای سینمایی ایرانی
۱۰ فیلم معمایی برتر که حتما باید ببینید | حل کردن پازل هنگام تماشای فیلم
یک درام معمایی دوستانه و خانوادگی که رفتهرفته رنگ و بوی تراژدی به خود میگیرد. داستان جمع شدن چند خانواده در کنار یکدیگر از برای گذراندن لحظاتی شاد و شیرین و رقم زدن اتفاقاتی دوستانه که براثر وقوع رخدادی عجیب، همهچیز دگرگونشده و دروغ و نیرنگ، جای صمیمت و نزدیکی را میگیرد.
درباره الی هم برای معادی و هم برای فرهادی، نویدبخش آغاز فصل جدید و پرافتخاری در زندگی هنری بود و هر دو پسازآن توانستند با همکاری با یکدیگر در جدایی نادر از سیمین شهرت بهدست آورده را تبدیل به افتخارآفرینی ملی و جهانی کنند.
۲- فیلم جدایی نادر از سیمین | سرانجامی برای آغاز یک تنش

جدایی نادر از سیمین، پنجمین ساخته اصغر فرهادی بود و اولین فیلم ایرانی که موفق به کسب جایزه اسکار شد. این درام پیچیده و درعینحال دردناک توانسته بیش از ۵۲ جایزه جهانی را از آن خود کند که از آن جمله میتوان به جوایز معتبر بینالمللی همچون اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان ۲۰۱۲، گلدن گلوب بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان و جایزه خرس طلایی از جشنواره فیلم برلین را نام برد.
جدایی نادر از سیمین روایت زندگی یک خانواده تحصیلکرده از طبقه متوسط است که زندگیشان گرفتار ناامیدی توامان شده و پایانی برای روزهای خاکستری آنها دیده نمیشود.
ماجرا از این قرار است که سیمین (لیلا حاتمی) به همراه همسرش نادر(پیمان معادی) و دخترشان قصد مهاجرت از ایران را دارد ولی همسرش به دلیل مراقبت از پدر پیرش که دچار آلزایمر است با این تصمیم مخالفت میکند و این اختلاف سرآغازی میشود برای درگیری و کشمکشهای پایانناپذیر که با ورود خانوادهای دیگر از قشر ضعیف جامعه این تنش و درگیری شدت مییابد و یک تلخی بیپایان را رقم میزند.
پیمان معادی در این فیلم مردی است منطقی و قانونمند که متناسب با شغلش(کارمند بانک) دارای نظم و انضباطی خشک و بیروح است. او که در این فیلم مردی اصولمند و اخلاقگرا معرفی میشود در مواردی مجبور میشود اصول خود را زیر پا بگذارد و بهگونهای متفاوت رفتار کند. معادی در این فیلم همچون دیگر فیلمهایش بسیار باورپذیر بازی میکند و در نقش مردی که همچنان به سنتهای گذشته خود پایبند و در تقابل سنت و مدرنیته گیر افتاده به خوبی نقشآفرینی کرده است.
بازی بینظیر او در این فیلم، خرس نقرهای بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم برلین را برای او به ارمغان آورد. جدایی نادر از سیمین داستان جدایی قلبها، تفکرها و باورها در ایران پرتناقض امروز است که تنها مختص به جامعه ایرانی نیز نیست بلکه در همه جوامع و در همه فرهنگها قابلدرک و قابلپذیرش است چون اختلاف زناشویی، طبقاتی و تفاوتهای دینی و مذهبی را به تصویر میکشد که در همه جوامع وجود دارد و دیده میشود.
۳- برف روی کاج ها | آغاز کارگردانی رنگی و پرزرقوبرق نیست!

پیمان معادی برای اولین بار در سال ۹۰ و با دغدغه خیانت پشت دوربین کارگردانی قرار گرفت. برف روی کاجها اگرچه فیلم فوقالعادهای نیست، اما بهعنوان نقطه آغازی برای ساخت و پرداختهای بعدی معادی، اثری قابلقبول است. داستان فیلم حول محور یک رابطه در جریان است، رابطهای که عشق از آن رخت بربسته و رفته و حالا، با ورود نامحرمانی که قرار است بهزودی محرم شوند، نفسهای آخرش را میکشد.
رویا (مهناز افشار) در نقش خانمی معقول و موقر است که پیانو تدریس میکند و بهطور اتفاقی، متوجه ارتباط مخفیانه همسرش با یکی از شاگردانش میشود و حال برای گریز از درد طردشدن، سادهانگارانه اما بهظاهر ناچار، خود وارد رابطه عاطفی جدیدی شده تا درد خیانت کردن را با زخم خیانت دیدن، تبدیل به رنج نکند و با پیدا کردن عشقی جدید، آرام گیرد. برف روی کاجها، علاوه بر آزمایش توانایی پیمان معادی در کارگردانی، هنرمندی مهناز افشار در نقش زنی شکستخورده و درونگرا اما مشتاق برای بازیافتن روح زندگی را به تصویر میکشد. صابر ابر و ویشکا آسایش نیز از دیگر ستارگان این فیلم هستند.
فیلمبرداری سیاه وسفید، این اثر خبر از پژمردگی و بیروحی زندگی یک زوج شکستخورده میدهد و میتواند حکایت خاکستری نمایاندن پدیدهای به نام خیانت باشد که در ۱۰ ۱۵ سال اخیر، تبدیل به یکی از مهمترین و پیچیدهترین دغدغههای اجتماعی کشورمان شده است.
پیمان معادی با ساخت برف روی کاجها، توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره بین المللی فیلم فجر را دریافتکند و نامزد کسب بهترین کارگردانی نیز بشود که برای یک کارگردان فیلم اولی، یک افتخار مهم محسوب میگردد.
۴- کمپ ایکسری | بازهم علی، این بار در نقش یک مرد حمایتگر

اولین تجربه بازی در هالیوود برای پیمان معادی پس از درخشش در عرصه بینالمللی با جدایی نادر از سیمین، در سال ۲۰۱۴ میلادی و بازی در نقش یک زندانی مسلمان به نام علی در زندان گوانتانامو است. معادی برای بازگشت کوتاهش به آمریکا و سینمای آن نیازمند هنرنمایی در سینمای اصغر فرهادی بود و موفقیت درباره الی و جدایی نادر از سیمین، زمینهساز حضور وی در هالیوود شد.
کمپ ایکس ری یا اردوگاه اشعه ایکس (Camp X-Ray)، عنوان فیلمی سیاسی و ماجراجویانه محصول سال ۲۱۰۴ آمریکا است که توسط پیتر ستلر نوشته و ساختهشده است. ایمی کول با بازی کریستین استوارت، یک سرباز نگهبان زن است که در اثر آزارهای متعدد جنسی توسط سایر سربازهای حاضر در زندان، هویت و آرامش خاطر خود را ازدستداده اما حضور علی در زندان و آشنایی با او، زمینهساز تحول در نظام فکری و شخصیتی او و بازگشت به شرایط روحی مناسب میشود.
علی که در اثر تنهایی و فشار زندان، کاملاً در خود فرورفته و در حالتی میان شک و ایمان به عقاید و باورهای خود، او نیز دچار نوعی سرگشتگی شده اما خود را بازمییابد و با کمک به ایمی، معنایی جدید به زندگی خود میبخشد.
پیمان معادی در این فیلم نیز بازی خوبی از خود به نمایش گذاشت و بازی در کمپ ایکسری، به محبوبیت بیشازپیش او در خارج از کشور، کمک شایانی کرد.
۵- آخرین شوالیه ها | حضور در کنار بازیگرهای نامزد اسکار

یک سال پس از تجربه موفق بازی در هالیوود و کمپ ایکسری، این بار حضور در نقش یک امپراتور مستبد و ظالم در فیلمی اکشن و ماجراجویی و در کنار بزرگانی چون مورگان فریمن و کلایو اوون، پیشنهاد وسوسهانگیز و جذابی به نظر میآید. آخرین شوالیهها (باعنوان اصلی The Last Knights)، محصول سال ۲۰۱۵ انگلیس، کره جنوبی و جمهوری چک به کارگردانی کازویاکی کیریا ژاپنی است که ظاهراً اقتباسی مدرن از یک افسانه ژاپنی است. معادی در این فیلم خارجی حضوری کمرنگ اما مثل همیشه باقدرت و باکیفیت دارد. نقش او بهعنوان امپراتوری ستمگر، یک نقش فرعی است و درواقع، بازیگران اصلی فیلم، فریمن و اوون هستند. بارتوک (فریمن) به دلیل سرپیچی از دریافت رشوه مشاور و وزیر پادشاه، به مرگ محکوم میشود و شوالیههای روستا به رهبری رایدن (اوون) درصدد گرفتن انتقام خون پاک او از چنگال کثیف و فاسد امپراتور و وزرایش برمیآیند.
از دیگر نکات جالبتوجه این فیلم، حضور کوتاه اما مؤثر و هنرمندانه شهره آغداشلو، بازیگر ایرانی-آمریکایی نامزد اسکار در نقش زنی به نام ماریا است که با کمترین میزان دیالوگ، حس و حال و درونیات یک زن درگیر در آشوب و جنگ را نشان میدهد. پیمان معادی شاید حضور درخشانی در یک اکشن نهچندان موفق نداشته باشد، اما تجربه بازی در کنار بازیگران مشهوری که سابقه برنده یا نامزد شدن در معتبرترین و مهمترین فستیوال سالانه سینمایی جهان را داشتهاند، میتواند افتخار خوبی در کارنامه موفق او به شمار برود.
۶- ابد و یک روز | ابدیتی مدفونشده در زیر خروارها نکبت

ابد و یک روز، اولین ساخته بلند سینمایی سعیدروستایی، فیلمساز جوان و درعینحال خوشذوق و باهوش، روایتی است از واقعیتهای تلخ جامعه که بهگونهای ملموس و قابلدرک به تصویر کشیده شده و هر مخاطبی را به خوبی با خود همراه میکند و وارد دنیای آشفتهحال شخصیتهای داستان میکند بهطوری که شخصیتها در ذهن بیننده اثر میگذارد و مخاطب را تا انتها با خود همراه میسازد.
ابد و یک روز، زندگی خانوادهای ازهمپاشیده و مستأصل را که در محلهای فقیرنشین در جنوب شهر زندگی میکنند، به تصویر میکشد. هرکدام از اعضای این خانواده بحرانها و دغدغههای خاص خودشان را دارند. سمیه (پریناز ایزدیار) دختر جوانی که به خاطر پول و بهاجبار تصمیم به ازدواج با یک افغان میگیرد و برادر او محسن
(نوید محمدزاده) به دلیل اعتیاد شدید، آشفتگیها و تنشهای جبرانناپذیری را به خانواده وارد میکند و بقیه اعضای خانواده که هرکدام درگیریها و مشکلات خاص خود را دارند. فیلم دغدغههای این قشر فرودست جامعه را بهگونهای باورپذیر به تصویر کشیده که حتی مخاطبینی را که فرسنگها با این سبک و سیاق و با این فرهنگ زندگی فاصلهدارند، به تماشا و همراهی با این فیلم محکوم میکند.
مروری بر کارنامه بازیگری و فیلم های نوید محمدزاده
در ابد و یک روز روز شاهدبازی یکدست و خیرهکنندهای از بازیگرانی چون پیمانمعادی، نویدمحمدزاده، پریناز ایزدیار و ریما رامینفر هستیم که دراینبین پیمان معادی بازی بسیار خوب و قابلقبولی را از خود ارائه داده؛ او که طبق گفته بسیاری از منتقدان بهترین بازیگر این فیلم است در نقش مرتضی به پختگی کامل رسیده و بازی مسلط و قابل دفاعی را از خود ارائه داده که با این نقشآفرینی برنده تندیس شایستگی بهترین بازیگر نقش اول مرد از سوی هجدهمین جشن خانه سینما و نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فجر نیز شده است.
ابد و یک روز روز بدون شک یکی از معدود فیلمهای سینمای ایران است که توانسته زندگی و مشکلات طبقه فرودست جامعه را بهطور منسجم و با ذکر جزئیات بیان کند و این موفقیت آن را شایسته دریافت ۹ سیمرغ سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر کرده است.
مروری بر نقاط عطف تاریخ سینمای ایران
۷- بمب یک عاشقانه | خانهای که نمی توان در آن نفس کشید

دومین تجربه پیمان معادی در ساخت و کارگردانی یک فیلم بلند سینمایی، تجربهای خاص و روایتی نسبتاً جدید از یک اتفاق تلخ تاریخی است. بمب یک عاشقانه، محصول سال ۹۶ و یکی از بهترین فیلمهای آن سال، با درونمایهای اجتماعی و بعضاً کمدی و عاشقانه، روایت تلخکامیها و تلاشهای جامانده یک زوج در دل شلیک بمب و موشکهایی است که بر سر هزاران هزار ایرانی در سالهای جنگ فرود میآمد.
ایرج (پیمان معادی)، ناظم یک مدرسه پسرانه است که علاوه بر درگیریهای شخصی و زناشویی خود با میترا (لیلا حاتمی)، مجبور است با پسربچههای شرور و شیطان مدرسه و بدتر از آن، مدیر، معاونان و معلمان سبکسر و عجیبوغریب آن سروکله بزند. بااینکه هریک از آنها گرفتاریها و دغدغههای خاص خود رادارند، در این میان، یکی از کارکنان کمی روشنفکرتر مدرسه با بازی حبیب رضایی، ظاهراً کمی بیشتر از سایرین توانایی نزدیکتر شدن به ایرج را دارد.
لیلا حاتمی که همواره یکی از بهترین گزینههای فیلمسازهای ایرانی برای بازی در نقش یک زن افسرده و غمگین و تنهاست، در این فیلم نیز در نقش میترا، نقشی تقریباً مشابه به سایر نقشهایش دارد! زنی که غرق در تنهایی است، همسر خود را دوست دارد اما او و شوهرش رابطه سالم و عاطفی مناسبی با یکدیگر ندارند و هر دو در اعماق وجود خود، به دنبال راهی برای نشاطبخشی و دمیدن مجدد روح زندگی در خانه ویران خود هستند اما انگار زبان و دست و پاهایشان بسته به زنجیر غرور است و در این میان، امید و ایمان، تنها سلاح عشاق دلمرده میشود تا بار دیگر، تماشای لبخند معشوق، لذت زندگی را مجددا مهیا کند. از نکات جالبتوجه این فیلم، حضور موسیقیدان مشهور یونانی، النی کارایندرو بهعنوان آهنگساز است.
بمب یک عاشقانه بازخوردهای مثبت و مناسب بسیاری چه در میان مخاطبین و چه نزد منتقدین و هیئتداوران ایرانی و بینالمللی بهدست آورد. این فیلم توانست در ۱۱ بخش جشنواره بینالمللی فیلم فجر نامزد و در این میان، برنده جایزه بهترین طراحی صحنه و لباس شود. همچنین پیمان معادی برای کارگردانی این فیلم موفق به دریافت جایزه ویژه هیئتداوران این فستیوال معتبر ملی شد. نامزدی و دریافت برخی جوایز معتبر بینالمللی نیز از دیگر افتخارات این فیلم است. از بازی جالب سیامک انصاری در نقش مدیر مدرسه نیز نمیتوان گذشت که نامزدی بهترین بازیگر مکمل مرد را در بیستویکمین جشن سینمای ایران برای او به همراه داشت.
۸- ناگهان درخت | واکاوی پنجاه سال زندگی شاعرانه

تصور کنید برای لحظاتی چشمان خود را بستهاید، سکوت همهجا را فراگرفته است، در عمق وجود خود آرامش را حس میکنید که ناگاه یک نفر کلمهای میگوید: درخت.
اولین کلمهای که به ذهنتان میآید، همان چیزی است که زندگیاش میکنید یا در حسرت زیستنش، سالبهسال چروک بر پیشانی و دستانتان میافتد. درخت زندگی، تصویری است زنده و پویا در ذهن که نماینده تجربیات، امیدها و آرزوها، عقدهها و ترسها، شکستها و افتخارآفرینیهای ثبت و ضبط شده در اعماق ناهشیار میشود و حال مرور کلی آنها، طعمی گس در جسم و روان ایجاد میکند.
تمامی این فرآیند جذاب و نفسگیر، در یک اتاق درمان کوچک روانکاوی شکل میگیرد. اتاقی که این بار نه خودش و نه محتویات بیرون آمده از آن را در ذهن تصور میکنیم، که در پیش چشمانمان و بر روی پرده نقرهای سینما میبینیم. ناگهان درخت عنوان فیلمی است فانتزی-درام با چاشنی سورئال و درونمایه روانشناسانه و عاشقانه که در سال ۹۷ به کارگردانی صفی یزدانیان و به تهیهکنندگی پیمان معادی ساخته شد.
پیمان معادی این بار در نقش فرهاد، یک شاعر اهل ادبیات و هنر، روایتگر زندگی ۵۰ ساله خود برای یک روانکاو میشود و در نقشی کاملاً متفاوت با آنچه تاکنون از وی شاهد بودهایم، بازی کرده است. روایت غیرخطی فیلم، باعث میشود با فرهاد از خاطرات، تصاویر و رنگها، لبخندها و شلوغبازیهای کودکی گرفته تا دغدغهها، تنهاییها، عاشقانهها و شاعرانههای جوانی، همقدم شویم و در تلاش برای فهم و درک تصویری روشن از زندگانی پرفرازونشیبش، چشم بر پرده سینما و تکتک نماها و نمادهای بهکاررفته بر روی آن بدوزیم.
بازی متفاوت پیمان معادی این بار در نقش یک شاعر لطیف و خوشقلب و خونگرم، کاملاً بیانگر اثبات هنرمندی وی در بازیگری و پذیرفتن نقشهای غیرتکراری است. همچنین درخشش زهره عباسی در نقش هما و مادر فرهاد، نامزدی جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن را در سیوهفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر برای او به همراه داشت. موسیقی زیبا و گوشنواز کریستف رضاعی، آهنگساز باسابقه و کار بلد ایرانی-فرانسوی نیز برای چندمین بار او را نامزد دریافت جایزه بهترین موسیقی متن همین فستیوال بینالمللی نمود. کسب جوایز بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه از نهمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان ایران، از دیگر افتخارات آخرین ساخته صفی یزدانیان است.
نقد فیلم ناگهان درخت ساخته صفی یزدانیان | در مسیر جاهطلبی
۹- متری شیش و نیم | هر آدمی قیمتی دارد

یکی از مهمترین دغدغههای اجتماعی هر جامعهای، مواد مخدر و کمیت و کیفیت مصرف آن در بین اقشار مختلف است. سینما و هنر هفتم نیز بهعنوان یکی از مهمترین و بهترین ابزارهای روشنگری و کشف و نمایاندن نمادین لایههای پنهان انحرافات و آسیبهای اجتماعی، همواره تلاش کرده تا از برخی حقایق و پشتصحنههای دردناک قصههایی که ما در خانه و محل کارمان، تنها گوشهای از پایانبندیهای تیره و روشنشان را میبینیم، پردهبرداری کند. پرداختن به حکایت طویل از باندهای بزرگ و بانفوذ مواد مخدر، سابقه کمی در ایران و سینمایش ندارد اما شیوه و نوع روایتی که سعید روستایی در متری شیش و نیم دراینباره به ما نشان میدهد، نسبتاً جدید و منحصربهفرد است بهاستثنای یک مورد که آنهم، دیوانگیها و بازی برونگرایانه و تکراری اما قوی نوید محمدزاده است.
طرح کلی فیلم یک داستان دزد و پلیسی کلیشهای از جنس تلاشهای بیوقفه مأموران و پلیس مبارزه با مواد مخدر برای یافتن کلهگنده و غول تولید و توزیع شیشه در کشور است اما حوادث، اتفاقات و روایتهای جذاب لابهلای سکانسها و دیالوگهای فیلم است که آن را تبدیل به فیلمی خاص و مدرن در سینمای ایران نموده است.
صمد، با بازی عالی پیمان معادی، مسئول و مبارز اصلی در خط مقدم این نبرد سهمگین و دشوار معماگونه، مأموری کلهشق و بیباک که در جستوجوی ناصر خاکباز (نوید محمدزاده) متهم ردیف اول پرونده است که سرانجام و با تلاشهای شبانهروزی بسیار و از طریق نامزد سابق ناصر، موفق به دستگیری وی میشود اما همهچیز آنطور که او میخواهد پیش نمیرود. فهم دنیای درونی ناصر، انگیزهها، عقدهها و اضطرابهای او، نه… اینها هرگز برای یک مأمور پلیس که فقط دستبند و باطوم و دادوفریاد میشناسد امکانپذیر نیست…! بااینحال، شاید درک دنیای درونی یک مجرم و شنیدن درد و رنجهای روزگاران کودکی و جوانی و شکوه ویرانشده خانواده او برای ما، نگاه تازهای بیافریند که او نیز یک انسان شکستخورده است اما اینکه چرا کارگردان جوان از دل یک درام جنایی، یک تراژدی میسازد که (شاید) رنگ و بوی حماسه میدهد، خیلی مشخص نیست!
بازی درخشان پیمان معادی، نامزدی جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فجر و همچنین دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد در نوزدهمین دوره جشن دنیای تصاویر را برای او به همراه داشت و متری شیش و نیم، توانسته با فروش بالا در گیشه و نامزدی در رشتههای گوناگون هنری و به خانه بردن جوایز بخشی از آنها، جزو بهترینهای چند سال اخیر سینمای ایران محسوب شود.
۱۰- درخت گردو | تحریک احساسات مخاطب

بازهم محمدحسین مهدویان و بازهم عطر و بوی پیچیده جنگ در سیاست و اجتماع. مهدویان دیگر تبدیل بهپای ثابت هرساله جشنواره فجر با دغدغههای سیاسی و جامعهشناسانهاش شده و الحق که دوربین قدرتمند و دستان توانمندی دارد. پس از تجربههای موفق و محبوب ایستاده در غبار، ماجرای نیمروز ۱ و ۲ و لاتاری، این بار نیز به سراغ حاشیههای واقعهای تلخ و دردناک رفته. روایتی از حادثه سهمگین اما تقریباً فراموششده بمباران شیمیایی سال ۶۶ سردشت.
درباره فیلم درخت گردو | یک بمب بیهدف و مرگ!
واکنش اولیه منتقدان به درخت گردو ساخته محمدحسین مهدویان؛ جنگ یا صلح؟
نگاهی به فیلم ماجرا نیمروز (رد خون)
درخت گردو نسبت به فیلمهای قبلی مهدویان، پرستارهتر و همانطور که خود گفته بود، کمتر سیاسی است اما کماکان شیوه روایت و دوربینش، مستند گونه و خاص خودش است؛ شیوهای که از همان ابتدا با ایستاده در غبار آغاز و با ماجرای نیمروز ادامه یافت اما در لاتاری کمرنگ شد و مجدد با رد خون، ماجرای نیمروز۲ بازگشت و حال در درخت گردو نیز به چشم میخورد و نقطه قوت فیلمهای او به شمار میرود؛ چراکه باعث میشود مخاطب در نزدیکترین حالت ممکن، شخصیتها را دنبال کند و با آنها عمیقترین احساساتشان را تجربه کند، کودکان بیپناه را در آغوش بگیرد، گریه کند و رو به روی رخ محبوبش، لبخندی عاشقانه بزند و دردهای ناشنیدهاش را فریاد کند.
«ماجرای نیمروز ۲ : رد خون»، پس از سه روز رکورد زد
پیمان معادی در این فیلم نقش مردی کُرد را بازی میکند که عاشق خانه و خانواده خود است، شاید بهترین و تأثیرگذارترین تجربه عمر بازیگری خود را داشته و بالاخره پس از سالها انتظار، امسال توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فجر را از آن خود کند. قدیر اوج پختگی و هنرنمایی او در عرصه بازیگری است و حضور دیگر ستارگانی چون مینا ساداتی و مهران مدیری، در نیل او به این موفقیت بیتأثیر نبوده است.
۲۱ نمونه از بهترین فیلم های کمدی و خنده دار ایرانی را بشناسید
مروری بر بهترین سریال های شبکه نمایش خانگی