ویژه چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر

اطلاعات کامل فیلم شماره ۱۰

شماره ۱۰ جدیدترین ساخته حمید زرگرنژاد که در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر چهل و یکم حضور دارد یک فیلم جنگی است که در فضایی تاریک و تلخ روایت می‌شود و تجربه متفاوتی در زمینه فیلم‌های جنگی است.

حمید زرگرنژاد سال ۹۶ با فیلم ماهورا در جشنواره فیلم فجر حضور داشت و توانست تحسین منتقدان را به همراه داشته باشد. او امسال با فیلم شماره ۱۰ در جشنواره چهل و یکم حضور دارد که در فضایی دارک، داستانی در حوزه دفاع مقدس را روایت کرده است.

 

خلاصه داستان فیلم شماره ۱۰

«شماره ۱۰» در فضایی متفاوت و نفس‌گیر ساخته شده و در خلاصه داستان آن آمده است: «فرار از اینجا بهترین راهه چون همه‌مون ازش می‌ترسیم…» نکته جالب در مورد فیلم شماره ۱۰ این است که داستان فیلم بر اساس یک داستان واقعی نوشته شده است. زرگرنژاد در فیلم ماهورا هم یک روایت واقعی را دستمایه ساخت فیلمش قرار داد و فضای مستندگونه فیلمش حکایت از آن دارد که فیلمساز جوان حوزه دفاع مقدس اعتقاد خاصی به مستندنگاری در حوزه جنگ دارد.

همه چیز درباره جشنواره فجر ۱۴۰۱

بازیگران و عوامل فیلم شماره ده

مجید صالحی، حسام منظور، سیامک صفری، بهرنگ علوی، مهدی زمین پرداز، صحرا اسداللهی و احمد کاوری بازیگران این فیلم سینمایی هستند. ترکیب بازیگران فیلم حکایت از یک فیلم متفاوت دارد و باید دید باز هم می‌تواند منتقدان را نسبت به فیلمش راضی نگه دارد؟

نویسنده و کارگردان: حمید زرگرنژاد، تهیه‌کننده: ابراهیم اصغری، مجری طرح: احمد کاوری، مدیر فیلمبرداری: حسن پویا، طراح صحنه: محمدرضا شجاعی، تدوین: عماد خدابخش، آهنگساز: مسعود سخاوت‌دوست، صداگذار: آرش قاسمی، صدابردار: فرخ فدایی، طراح گریم: شهرام خلج، طراح لباس : نیاز حمیدی، طراح جلوه‌های ویژه بصری: حسین حشمت نیا، طراح جلوه‌های ویژه میدانی: رضا ترکمان، مدیر تولید: علی بهره‌مند، اصلاح رنگ و نور: سامان مجدوفایی، مدیر برنامه‌ریزی: حبیب قلی‌زاده، دستیار اول کارگردان: محسن حسن‌پور، محصول بنیاد سینمایی فارابی.

نشست خبری فیلم شماره 10 در جشنواره فیلم فجر

صحبت‌های عوامل فیلم در جشنواره فجر ۴۱

ابراهیم اصغری | تهیه‌کننده فیلم شماره ۱۰:

  • سینمای ایران به ویژه نسل جدید به قهرمان نیاز دارند در چند سال اخیر با توجه به مراوده‌ای که با مخاطبان داشتم این را احساس کردم و در دو کار اخیرم سعی کردیم به سمت یک فیلم قهرمان‌محور برویم.
  • این فیلم هم برگرفته از مستندات است قصه «شماره ۱۰» بر اساس تحقیقات گسترده‌ای که آقای زرگرنژاد انجام داد، شکل گرفت و بعد از چند نوبت بازنویسی این فیلمنامه حاصل شد ما سعی کردیم قهرمان را در انتهای فیلم به یک پهلوان تبدیل کنیم.
  • ما ایرانی‌ها نسبت به پهلوانان عرق خاصی داریم و امیدوارم این موضوع در ذهن مخاطبان شکل بگیرد و به الگوسازی و اسطوره سازی منجر شود.
  • من کارهای سخت را دوست دارم اگر مشکل جای دیگری وجود دارد که آن در سبد اکران و نحوه تبلیغات و… است دلیلی نمی‌شود که تولید این فیلم‌ها تعطیل شود. شرایط باید اصلاح شود تا اینگونه فیلم‌ها مخاطب جذب کند البته جذب مخاطب باید در تولید هم رعایت شود.
  • به نظرم اگر شرایط برای رفتن مخاطبان به سینما فراهم شود آن‌ها از تماشای فیلم ناراضی نمی‌شوند. این فیلم را برای قهرمانان وطن ساختیم.
  • این فیلم با حمایت کامل فارابی ساخته شده است عدد حمایت را نمی‌گویم اما این فیلم نسبت به دیگر فیلم‌های دفاع مقدس هزینه کمتری داشته است.
  • هر قهرمان ایرانی لیاقت این را دارد که فیلمی برای او ساخته شود من حتی علاقه دارم درباره قهرمانان معاصر که در رشته‌های دیگر هستند فیلمی بسازم. اما به دلیل تجربه خودم در جنگ چنین فیلم‌هایی می‌سازم.

حمید زرگرنژاد | کارگردان شماره ۱۰:

  • تحقیقات این فیلم از سال ۹۶ شروع شد. ما سعی کردیم این قهرمان اسم نداشته باشد و نامش شماره باشد چون سرگذشت او تلفیقی از سرگذشت همه آزادگان است.
  • این تنها فرار موفق در تاریخ دفاع مقدس بوده است صدام هم ۴۰ میلیون دینار بر سر این شخصیت واقعی جایزه گذاشته بود چون او تمام ساختار امنیتی را در هم شکست.
  • این قصه تلفیقی از خاطره چند نفر بود اما در واقعیت در زمان جنگ دو نفر با نام زاگرس میرانی و محمد عبدی از زندان فرار می‌کنند از سرنوشت زاگرس میرانی خبری نیست اما محمد عبدی تکنسین اتاق عمل است.
  • تصور ما همیشه حاصل دوربینی بوده که جبهه‌های جنگ ایران و عراق را نشان داده است این را هم در نظر داشته باشید که دوربین من در این فیلم در ایران نیست بلکه در عراق است پس آیا مستنداتی که از شکنجه اسرا در عراق بوده دیده‌اید؟
  • باید بدانید در آنجا کسی اجازه نداشته ریش داشته باشد هر یکی دو روز مجبور بودند ریش خود را بزنند چرا فکر می‌کنید اردوگاه همیشه باید آن شکلی باشد که در فیلم‌ها نشان داده شده است؟
  • اجازه بدهید چهره دیگری از واقعیات را ببینیم. من به خاطرات این افراد وفادار بودم البته اگر همان مستندات را نشان بدهیم خیلی منزجرکننده می‌شود، تا حدودی توانستم شکنجه‌ها و اعدام‌ها را به واقعیت نزدیک کنم.

احمد کاوری | بازیگر:

  • روزی که وارد ساخت این فیلم شدیم شرایط سختی بود و اغلب به خاطر پروژه‌های مختلف که در جریان ساخت بود نمی‌توانستیم بازیگر پیدا کنیم روز اول قصد نداشتم بازی کنم برای آن نقش گزینه‌های مختلفی داشتیم من در فیلم قبلی آقای زرگر نژاد هم بازی کرده بودم.
  • من نمی‌فهمم یعنی چه که می‌گوئید بازیگران نچسب بودند. آن‌ها چه باید می‌کردند.
  • از منظر من به عنوان مخاطب بازیگران بد نبودند و همه کار خود را درست انجام دادند. هدایت آقای زرگرنژاد هم جذاب بود اما قطعاً هیچ‌کس کامل نیست.

 

عکس‌ها و پوستر فیلم شماره ۱۰

حسام منظور در فیلم شماره 10

فیلم شماره 10

پوستر فیلم شماره 10

مجید صالحی در فیلم شماره 10 مجید صالحی در فیلم شماره 10

نظر شما چیست؟

ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم

9 نظر
  1. حنا می‌نویسد

    سلام
    ممنون از فیلم تون؛سعی کنید تحقیقاتتون رو بیشتر کنید؛یکی از آشنایان ما از اسرایی هستش که فرار کرده،پس این تنها فرار موفق نبوده

  2. حمید اهوازی می‌نویسد

    من حیرت زده فرمایشات بانوی گرامی،سرکار خانوم مائده عبدی شدم.
    شاید با آزاده موفق به فرار آقای محمدرضا عبدی نسبتی مثل خواهر دختر عمو، برادرزاده و…داشته باشه.
    مهم فامیل بودن و نسبت داشتن نیست
    مهم اینه که واقعا کلام بجایی داشت
    امیدوارم کارگردان جوابی داشته باشه

  3. اسماعیل نادری لردجانی می‌نویسد

    فیلم خوبی است و قابل تقدیر ، البته ما در طول تاریخ و در طول جنگ تحمیلی با صدام چه با روسها و انگلیسی ها و … ادم های قهرمان و گمنام زیادی داریم که ساخت فیلم ومعرفی انها لازم و افتخار افرین است.
    افراد زیادی در طول جنگ و مبارزات با بیگانگان و اجنبی داریم که لازم است این قهرمانان واقعی معرفی گردند.
    در طول فیلم هم مزدور و افراد وطن فروش هم در لباس خودی دیده می شوند که این هم در طول تاریخ برای ملت و مملکت ما اشنا و واقعیت است که باید دید
    بهرحال فیلم و عوامل ان قابل تقدیرند.

  4. سعید الهی می‌نویسد

    سلام احتراما من آزاده هستم فرار از موصل توسط دو نفر که هردو ارتشی بودند واقعیت دارد ولی با فیلم هیچ ارتباطی ندارد وسنخیت آن با فیلم اصلا جور در نمیاد کارگردان میگه تنها فرار موفق …..در ضمن با کتاب خواندن که نمیشه فیلم درست کرد. الان حداقل سی و پنچ هزار از آزادگان زنده هستند ….تکرار میکنم هر کس هر کارگردانی. که قصد ساخت فیلم داره باید با آزاده ها این شهدای زنده حداقل ساعتها بنشیند و از واقعیت ها بشنود سپس فیلم و سریال بسازد
    البته هر اردوگاه نگهداری با سایرین تفاوت زیادی داشتند حدود ۲۲محل نگهداری اسرای جنگی در عراق بوده هیچ کدام باهم یک مدل و یک شکل زندگی نمی‌کردن ورفتار عراقی ها متفاوت بوده برای نمونه من زندان الرشید بودم خیلی متفاوت بوده شکنجه‌ها برخورد ها اصلا با هم قابل مقایسه نیست
    آقای کارگردان لطفاً بامن تماس بگیر تا ایرادهای فیلمت برات بگم

    آزاده و جانباز هشت سال دفاع مقدس

  5. نفس۱۲ می‌نویسد

    فیلم خوبی بود،فقط نمیدونم چرابرگشت؟

  6. پارسا می‌نویسد

    فیلم شماره ۱۰ رو دیدم، فیلم خیلی جالبی بود، داستانش مهیج بود و طراحی صحنه و فیلمبرداری هم حرفه ای بود. پایان بندی خیلی خوبی داشت. پیشنهاد میکنم ببینید

  7. مریم قادری قمشه می‌نویسد

    این فیلم با واقعیت هیچ مطابقت ندارد،پس کلمه مستند را از توضیحات حذف کنید

  8. مریم قادری قمشه می‌نویسد

    اگر کتاب (فرار از موصل )را دست اندر کاران سازنده فیلم شماره ۱۰،مطالعه می‌کردند ۹۹ درصد با فیلم، به عنوان یک فیلم مستند همخوانی ندارد،پس لطفا آقای عبدی و زحمات ایشان را لوث نکنید.

  9. مائده عبدی می‌نویسد

    از سال ۹۶ درباره ی چی تحقیق کردین که هیچ سوالی از شخصی که فرار کرده نپرسیدین؟؟؟؟
    محمد عبدی (محمد رضا عبدی) اصلا خبر نداشت که همچین فیلمی از فرارش ساختن. پس چطور سعی کردین به خاطراتش وفادار بمونین؟؟؟