نقد انیمیشن ارویگ و جادوگر | تحولی در صنعت انیمیشن‌سازی ژاپن

ماجرای انیمیشن ارویگ و جادوگر ازاین‌قرار است که دختری یتیم به نام ارویگ (با صداپیشگی تیلور پیج هندرسون) توسط زوجی مرموز و عجیب به نام بلا یاگا (با صداپیشگی ونسا مارشال) و ماندراک (با صداپیشگی ریچارد ای.گرانت) به سرپرستی گرفته می‌شود. وقتی‌که ارویگ متوجه می‌شود بلا یاگا یک جادوگر است، به کمک یک گربۀ سخنگو (با صدای دن استیونز) سحر و جادوهایی یاد می‌گیرد و کم‌کم به گذشتۀ خودش نیز پی می‌برد. برای نقد و بررسی انیمیشن ارویگ و جادوگر با فیلیمو شات همراه باشید.


بهترین انیمیشن های جهان تا سال ۲۰۲۱


می‌توانید باب دیلان را در ذهنتان طوری مجسم کنید که دارد گیتار الکتریک می‌نوازد؟ حالا همین اتفاق در صنعت انیمیشن‌سازی ژاپن افتاده است. پس از انتشار اولین تیزر انیمیشن ارویگ و جادوگر غوغایی به پا شد و بسیاری از افراد به استودیو جیبلی، بزرگ‌ترین استودیوی انیمیشن ژاپن اعتراض کردند. برای این دسته از افراد، عبور از انیمه‌های دوبعدی و استفاده از تکنیک‌های دستی و رفتن به سمت تکنیک سه‌بعدی CGکمتر از توهین به مقدسات نبود!

البته این اولین باری نیست که استودیو جیبلی سراغ تکنیک‌های کامپیوتری می‌رود و پیش‌ازاین هم به آن گریزی زده بود: مثل مجموعه انیمیشن تلویزیونی رونیا دختر یک راهزن (Sanzoku no Musume Rōnya) که در سال ۲۰۱۴ تماماً با تکنیک CGساخته شد، و همین‌طور در انیمیشن قدیمی شاهزادۀ مونونوکه (Princess Mononoke) که در سال ۱۹۹۷ ساخته‌شده بود آنها در کنار تکنیک‌های سنتی کمی هم از CG استفاده کردند.

ارویگ در نمایی از انیمیشن انیمیشن ارویگ و جادوگر

بنابراین انیمیشن ارویگ و جادوگر بیشتر یک تحول محسوب می‌شود تا یک انقلاب. بااین‌حال، این انیمیشن نسبت به تمام کارهایی که آنها در طی این هفت سال ساخته‌اند بسیار متفاوت است. اما نکتۀ جالب‌توجه اینجاست که این استودیو هنوز هم به یک سری اصول قدیمی خود پایبند مانده است. مثلاً صورت و بدن شخصیت‌های انیمیشن همچنان مثل انیمه‌های قدیمی ژاپنی حالتی پلاستیک‌مانند و عروسکی دارند و شبیه به شخصیت‌های مدرن پیکسار نیستند. و خب تصمیم درستی هم بوده است، چون این انیمیشن ابتدا برای شبکۀ تلویزیونی ژاپنی NHK تولید شد و بعد به شکل عمومی انتشار پیدا کرد.

انیمیشن ارویگ و جادوگر بیشتر برای کودکان جذاب است تا بزرگ‌ترها، اما آن‌قدری زیبا هست که نظر هرکسی را جلب کند.

گورو میازاکی، کارگردان این انیمیشن، پس از بازنشستگی پدرش این استودیو را سرپا نگه داشت و دنیای جدید و جسورانه‌تری را با انیمیشن‌های جذاب و دیدنی خلق کرد. مانند بسیاری دیگر از آثار پیشین جیبلی (مثلا قلعۀ متحرک هاول)، این انیمیشن نیز اقتباسی از یک رمان کودکانۀ انگلیسی‌زبان نوشتۀ دیانا وین جونز (Diana Wynne Jones) است، و مثل انیمیشن‌های قبلی، این بار هم شخصیت‌های جالبی در آن حضور دارند: کودکی بازیگوش، یک جادوگر مرموز و یک گربۀ سخنگو و باهوش.

داستان دخترک یتیمی که توسط یک جادوگر آموزش جادوگری می‌بیند و در رؤیاهایش به مادر واقعی‌ خودش فکر می‌کند، بیشتر برای بچه‌ها جذاب است تا بزرگ‌ترها، اما داستان و شخصیت‌های آن به‌ویژه گربۀ سخنگو آن‌قدری گیرا هستند که نظر هرکسی را جلب کنند. البته شاید این انیمیشن به مذاق طرفداران انیمه‌های سنتی خوش نیاید، اما انیمیشن ارویگ و جادوگر بدون شک یک‌قدم محکم و روبه‌جلو برای استودیو جیبلی محسوب می‌شود.

تماشای انیمیشن ارویگ و جادوگر

منبع: EmpireOnline

نظر شما چیست؟

ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم

1 دیدگاه
  1. زهرا می‌نویسد

    یکم عجیب و مرموز بود در واقع اون آقا یک جن بود و پدر اون دختر کی بود همون ستاره راک بود یا نه؟ یکم اینجا ابهام داشت.

filimo the north pole