نقد و بررسی سریال «مخالفان خورشیدی»، رقیب سرسخت «ریک و مورتی»

سریال «مخالفان خورشیدی» (با عنوان اصلی «Solar Opposites») سرشار از ارجاعات علمی تخیلی، توأم با کنایات و طنزهای عوام‌پسندانه است.

سریال «مخالفان خورشیدی» (با عنوان اصلی «Solar Opposites»)، طنزی مناسب بزرگسالان است و با پیچ‌وتاب دادن به المان‌های علمی تخیلی توانسته به مذاق طرفداران سریال «ریک و مورتی» (با نام اصلی Rick and Morty) نیز خوش بیاید. این انیمیشن کمدی از شبکه هولو پخش می‌شود و به همت جاستین رویلند و مایک مک‌ماهان ساخته شده است. ارجاعات علمی تخیلی این مجموعه توأم با کنایات و طنزهای عوام‌پسندانه هستند؛ چیزی که باعث شده «مخالفان خورشیدی» رقیبی سر‌سخت برای انیمیشن‌های کمدی مشابه و هم‌ژانر خود به‌حساب بیاید. جاستین رویلند، علاوه بر کارگردانی، صداپیشگی یکی از شخصیت‌های اصلی را نیز بر عهده دارد. در نقد و بررسی سریال «مخالفان خورشیدی» با فیلیمو شات همراه باشید.


لیست بهترین سریال های خارجی جهان

معرفی بهترین سریال‌های بهار ۲۰۲۰؛ رقابت شدید برای کسب جایزه امی


حتی اگر طرفداران سریال «ریک و مورتی» همه به‌اتفاق بگویند که چندین قسمت ابتدایی سریال «مخالفان خورشیدی» به اندازۀ کافی خوب نبوده، باز هم بر همۀ ما عیان است که آنها بی‌شک از تماشای این مجموعه لذت خواهند برد. نقدی که به سریال «مخالفان خورشیدی» وارد می‌شود برگرفته از مقایسه‌ای ناعادلانه میان این سریال و قسمت‌های ابتدایی سریال «ریک و مورتی» است. البته در قسمت‌های جدید منتشر‌شده، اعتماد‌به‌نفس فراوان رویلند و جنون و دیوانگی دان هارمون بسیار برجسته شده‌اند؛ درحالی‌که این ویژگی‌ها در قسمت‌های آغازین سریال «ریک و مورتی» به‌هیچ‌وجه دیده نمی‌شد.

حالا اگر بخواهیم فقط دربارۀ «مخالفان خورشیدی»، مستقل از تأثیر «ریک و مورتی» صحبت کنیم، چه خواهیم گفت؟ مخاطبانی که سریال «ریک و مورتی» را اصلاً ندیده‌اند یا اگر دیده‌اند، آن را دوست نداشته‌اند، چه حسی به سریال «مخالفان خورشیدی» خواهند داشت؟ از اینجا به بعد، سریال را با توجه به این نوع از مخاطبانش بررسی می‌کنیم.

سریال مخالفان خورشیدی

کوروو (با صداپیشگی رویلند) ازلحاظ علمی نابغه، ولی ازلحاظ انسانی و اخلاقی موجودی نفرت‌انگیز است. تری (با صداپیشگی توماس میدلتیچ) بیشتر از اینکه جذب جنبه‌های عقلانی و نبوغ زمینی‌ها شود، شیفتۀ فرهنگ آنهاست. این خانواده بیشتر وقتشان را صرف وَر‌رفتن با تکنولوژی‌هایی می‌کنند که از سیارۀ خود به زمین آورده‌اند. در این میان، تلاش‌های هوشمندانۀ پیوپا، عضو زرد‌رنگ (و اگر سالم باشد) مثلثی‌شکل خانواده را نباید دست‌کم گرفت. او با همان قدو‌قوارۀ کوچک، پتانسیل نابود‌کردن کل سیارۀ زمین را دارد. بچه‌های خانواده، که لزوماً فرزندان کوروو و تری نیستند، یامی‌لاک (با صداپیشگی شان جیامبرونی) و جسی (با صداپیشگی ماری مک) نام دارند. آنها در مقطع دبیرستان تحصیل می‌کنند و تمام تلاششان را برای وفق‌دادن خودشان با محیط جدید به‌کار می‌گیرند. اگر یامی‌لاک هم‌کلاسی‌ها و بزرگسالان مدرسه را کوچک و در گلدان تراریوم مدرسه زندانی نکند، پروسۀ تطبیق با شرایط جدید خوب پیش می‌رود.

نیمه دوم سریال «مخالفان خورشیدی» باعث می‌شود یقین پیدا کنیم که با مجموعه‌ای شاهکار روبرو هستیم.

نکتۀ جذاب سریال «مخالفان خورشیدی» این است که آن‌ها در زمین بیگانه‌اند و به‌واسطۀ برخی اتفاقات مجبور شده‌اند روی زمین زندگی کنند. آن‌ها با محیط جدید آشنا نیستند و به همین دلیل، گاهی اوقات مشکلاتی می‌آفرینند. چند قسمت ابتدایی فصل اول سریال، صرف نمایش اتفاقات و رخدادهای روزمره روی زمین و نحوۀ رویارویی این موجودات فضایی با آن‌ها می‌شود؛ اتفاقاتی همچون انتخابات محلی، شیوۀ زندگی در کالج و موارد دیگر. بعضی‌اوقات این اتفاقات و ماجراجویی‌های کوتاه بسیار خنده‌دار هستند و بعضی‌اوقات نمی‌توانند طنز جاری در قلم نویسنده را به‌درستی به تصویر بکشند. البته در این مسیر، طرفداران انیمیشن‌های تلویزیونی شیفتۀ ثبات قدم و استواری رویلند و مک‌ماهان در حیطۀ حرفه‌ای خود هستند.

بی‌شک، سریال «مخالفان خورشیدی» مناسب کودکان نیست‌. شروع سریال با نمایش آزادی‌های سیاسی همراه است؛ موضوعی که طبیعتاً با زبانی مناسب بزرگسالان ارائه می‌شود. این موضوع در ادامه کم‌کم به خشونت و نمایش خون و خون‌‌ریزی در نمایی کارتونی کشیده می‌شود.


معرفی ۲۰ انیمه برتر قرن ۲۱ که مخاطب بزرگسال دارند را در فیلیمو شات بخوانید


جدا از این‌ها، سریال به شکل پیش‌فرض، در نشان‌دادن امعا‌واحشا و تصاویر نامناسب برای کودکان کوتاهی نمی‌کند. به‌واسطۀ حضور صدا‌پیشگان حرفه‌ای، ریتم سریال فروکش نمی‌کند و انرژی لازم برای جذب مخاطب حفظ می‌شود. صدای چهار شخصیت اصلی سریال بی‌نظیر است و البته می‌توان گفت یکی از عوامل اصلی برای بیشتر شدن جذابیت این چهار شخصیت، حضور صداپیشگان هنرمندی همچون کن مارینو، تیفانی هدیش، وندی مک‌لندن کاوی، ناتالی مورالس، جیسون منتزوکس و اندی دالی در کنار ستارگان عجیب‌و‌غریب دنیای درام، کریستینا هندریکس و آلفرد مولینا است. در این مجموعه، ستارگان بی‌بدیل و همیشگی دنیای انیمیشن، موریس لامارچ و فیل لامار نیز حضور دارند. همۀ این‌ها را که کنار بگذاریم می‌توان گفت شخصیت نفس‌گیر و جذاب سریال «مخالفان خورشیدی» احتمالاً پیوپای مرموز و بامزه است که معمولاً حرف نمی‌زند و ساکت است.

در نیمۀ دوم فصل اول سریال «مخالفان خورشیدی» (که مجموعاً ۸ قسمت دارد)، شاهد جهش یا به روایت بهتر، تکامل هستیم. سریال از مرحله‌ای که صرفاً همه به آینده‌اش امیدوار باشند، به مرحلۀ شاهکار‌بودن می‌رسد. در قسمت‌های ابتدایی، زمان بیش از هر چیزی، صرف شیرین‌کاری‌ها و طنزهای ریز‌و‌درشت می‌شود؛ مسائلی مثل تی‌شرت خنده‌دار‌ یا یاوه‌گویی‌های همیشگی کوروو در باب حماقت انسان‌ها. اما از یک جایی به بعد، «مخالفان خورشیدی» خودش را جمع‌و‌جور می‌کند و به‌واسطۀ برجسته‌کردن نکات و بخش‌هایی که در جریان سریال اصلاً به‌نظر نمی‌رسید به‌درد‌بخور باشند، مرتب می‌شود و جذابیتش را حفظ می‌کند.

سریال مخالفان خورشیدی

در قسمت ششم از فصل اول، دغدغه‌‌های جنسیتی حضور پُررنگ‌تری دارند. آیا ارتباط تری و کوروو شبیه همین الگوریتم جنسیتی معمول روی زمین است یا در سیاره‌‌ آن‌ها مبحث جنسیت به شکل دیگری است؟ اگر جنسیت تری و کوروو مشابه آنچه در زمین داریم نیست، پس چرا یامی‌لاک با ویژگی‌ها و خصوصیات پسرانه و جسی با خصوصیات دخترانه در سریال حضور دارند؟ حضور یک روبات همسر با جنبه‌های کمدی موقعیت در این قسمت، موضوع جنسیت و الگوریتم جنسی در این سریال را برای ما خنده‌دار و سرگرم‌کننده می‌کند.


نقد و بررسی سریال مرد خانواده


قسمت هفتم از قسمت ششم بهتر و قسمت هشتم از تمام قسمت‌ها بهتر است. این قسمت، احتمالاً بیشترین شباهت را به سریال «ریک و مورتی» دارد. نزدیک کردن محتوای سریال به «ریک و مورتی» حقۀ جالبی بود که سازندگان سریال برای پایان آن در نظر گرفته بودند. این پایان به مخاطبان نوید فصلی جالب‌تر و جذاب‌تر را می‌دهد.

قسمت‌های ابتدایی گاه حاوی نشاط و سرخوشی حاصل از خشونت و بدزبانی لجام‌گسیختۀ نویسنده‌اند و گاه گلچینی از ارجاعات و منابع مختلف؛ اما درهرصورت این قسمت‌ها شامل مضامینی هستند که خیلی به مذاق مخاطب خوش نمی‌نشیند. بااین‌حال، نیمۀ دوم فصل اول سریال «مخالفان خورشیدی» موجب می‌شود که با مجموعه‌ای تماشایی و ارزشمند روبرو باشیم. این نقطه از سریال دقیقاً همان‌جایی است که مخاطبان گوناگون را فارغ از اینکه طرفدار سریال «ریک و مورتی» هستند یا نه، به تماشای «مخالفان خورشیدی» دعوت می‌کند.

مخالفان خورشیدی

منبع: The Hollywood Reporter

نظر شما چیست؟

ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم