چند نفر به تماشای فیلم‌های او نشسته‌اند؟ آمار پاسخ می‌دهد

ماهایا پطروسیان؛ برای انرژی تمام ناشدنی

سیزدهم دی ماه سالروز تولد این بازیگر مستعد سینمای ماست

ماهایا پطروسیان یکی از بازیگران قدیمی و مستعد سینمای ایران است که اواخر دهه ۶۰ و نیمه اول دهه ۷۰ اوج درخشش او در بازیگری بود. پطروسیان که امسال وارد پنجاه و سومین سال زندگی خود می‌شود فعالیت در سینما را از ۲۱ سالگی در سال ۱۳۶۹ و با بازی در نقش کوتاهی در فیلم سینمایی «عشق و مرگ» آغاز کرد. او از همان اولین حضورش توانایی‌های خود را به رخ همگان کشید.
به بهانه سالروز تولد ماهایا پطروسیان نگاهی آماری خواهیم داشت بر تعداد تماشاگران آثار سینمایی اکران شده او در سینماهای ایران.

دهه ۶۰ و ۷۰ | درخشان مثل یک الماس

ماهایا پطروسیان در اولین نقش آفرینی سینمایی‌اش در فیلم عشق و مرگ به کارگردانی محمدرضا اعلامی نشان داد که بازیگر بااستعدادی است. در «عشق و مرگ» بازیگران دیگری چون جمشید هاشم‌پور، چنگیز وثوقی و فهیمه راستکار حضور داشتند. فیلم در نهمین دوره جشنواره فیلم فجر در ۳ بخش بازیگری نامزد دریافت جایزه بود: نقش اول مرد (جمشید هاشم پور)، نقش اول زن (ثریا گل محمدی) و نقش مکمل زن (فهیمه راستکار).

فیلم در سال ۱۳۷۰ در سینماهای ایران به روی پرده رفت و با اقبال خوبی مواجه شد. بیش از یک میلیون نفر به دیدن فیلم رفتند و جایگاه سیزدهم جدول پرتماشاگرترین آثار سال به فیلم «عشق و مرگ» تعلق گرفت.

دانلودد فیلم عشق و مرگ از فیلیمواثر پرسر و صدا و تحسین برانگیز پرده آخر اولین ساخته سینمایی واروژ کریم مسیحی در نهمین جشنواره فیلم فجر موفق شد ۹ سیمرغ بلورین را به دست آورده و آن زمان رکورد دریافت جایزه از تاریخ برگزاری این جشنواره را از آن خود کند. در فیلم تاریخی و معمایی پرده آخر، علاوه بر ماهایا پطروسیان که در این فیلم بازی درخشانی از خود به جای گذاشت و نامزد دریافت سیمرغ بلورین نقش مکمل زن هم شد، بازیگرانی چون فریماه فرجامی، داریوش ارجمند، سعید پورصمیمی، نیکو خردمند، جمشید هاشم‌پور، حسین محجوب، شهین علیزاده، مرتضی ضرابی، غلامحسین لطفی و… ایفای نقش کردند که از این میان ۳ سیمرغ بلورین بخش بازیگری به فریماه فرجامی (بهترین بازیگر نقش اول زن)، نیکو خردمند (بهترین بازیگر نقش مکمل زن) و سعید پورصمیمی (بهترین بازیگر نقش مکمل مرد) تعلق گرفت. همراه با پطروسیان، حسین محجوب در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل زن نیز نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد.

پرده آخر در بخش‌های بهترین کارگردانی، بهترین فیلمبرداری (اصغر رفیعی جم)، بهترین چهره‌پردازی (مسعود ولدبیگی و مژده شمسایی)، بهترین صحنه‌آرایی (حسن فارسی) و بهترین صدابرداری (پرویز آبنار) نیز موفق به کسب سیمرغ بلورین شد.

پرده آخر پس از موفقیت همه جانبه در نهمین جشنواره فیلم فجر، اواخر مردادماه سال ۱۳۷۰ در سینماهای ایران اکران عمومی شد و نزدیک به ۴۷۰ هزار تماشاگر روانه سالن‌های نمایش دهنده این فیلم شدند و در نهایت رتبه ۲۶ جدول پربیننده ترین‌های سال به فیلم واروژ کریم مسیحی رسید.

دانلود فیلم پرده آخر از فیلیموپطروسیان که شروع بسیار موفقی داشت، در سال ۱۳۷۰ در ۲ فیلم سینمایی دیگر نیز ایفای نقش کرد. کمدی – درام دیگه چه خبر؟ سومین ساخته تهمینه میلانی پس از فیلم‌های بچه‌های طلاق و افسانه آه به شدت فیلم موفقی از آب درآمد. در دهمین جشنواره فیلم فجر از بازی تحسین برانگیز پطروسیان تقدیر شد. در این فیلم دانیال حکیمی، جهانگیر الماسی، پروین سلیمانی، جعفر بزرگی، حمید جبلی، فرزانه نشاط خواه و زهره صفوی ایفای نقش کردند.

دیگه چه خبر؟ در سال ۱۳۷۱ در سینماهای ایران به روی پرده رفت و در نهایت با جذب ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار نفر از فیلم دیدن کردند و عنوان پرتماشاگرترین فیلم سال به فیلم تهمینه میلانی رسید. تا به امروز، دیگه چه خبر؟ پربیننده‌ترین فیلم کارنامه سینمایی پطروسیان است و نزدیک به ۲۰ سال است که پطروسیان نتوانسته در فیلم پرتماشاگر دیگری نقش آفرینی کند.

دانلود فیلم دیگه چه خبر از فیلیمودیگر فیلمی که با هنرنمایی پطروسیان در سال ۱۳۷۰ ساخته شد، اثر عجیب و غریب ناصرالدین شاه اکتور سینما ساخته محسن مخملباف بود. این فیلم که بازیگران سرشناس بیشماری چون عزت‌الله انتظامی، محمدعلی کشاورز، مرتضی احمدی، اکبر عبدی، مهدی هاشمی، داریوش ارجمند، فاطمه معتمدآریا، جهانگیر فروهر، پروانه معصومی، سعید امیرسلیمانی و… هنرنمایی کرده بودند، در بخش مسابقه دهمین دوره جشنواره فیلم فجر حاضر بود و در نهایت ۴ سیمرغ بلورین در بخش‌های تدوین (محسن مخملباف)، طراحی صحنه و لباس (حسن فارسی)، چهره‌پردازی (عبدالله اسکندری) و جلوه‌های ویژه بصری (ایرج تقی پور) به فیلم اهدا شد و در ۲ بخش بهترین فیلم و بهترین کارگردانی نیز نامزد دریافت جایزه بود.

ناصرالدین شاه اکتور سینما در تاریخ ۱۶ دی و در بدترین زمان ممکن (فصل زمستان و قبل از برگزاری جشنواره فیلم فجر) بر روی پرده سینماها رفت و موفق شد نزدیک به یک میلیون نفر از فیلم دیدن کنند.

دانلود فیلم ناصرالدین شاه آکتور سینماهنرپیشه دومین همکاری مشترک پطروسیان و مخملباف با وجود کسب موفقیت نسبی در یازدهمین جشنواره فیلم فجر (کسب ۲ سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری و بهترین طراحی صحنه و لباس) در اکران عمومی نیز با استقبال فراوان روبرو شد و نزدیک به یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از آن دیدن کردند و جایگاه چهارم جدول پربیننده‌های سال به فیلم مخملباف تعلق گرفت.

در هنرپیشه بازیگران دیگری چون اکبر عبدی، فاطمه معتمدآریا، پروین سلیمانی، حسین پناهی، حمیده خیرآبادی، محمدرضا شریفی‌نیا، آزیتا حاجیان و… نقش آفرینی کردند که از این میان اکبر عبدی و فاطمه معتمدآریا در یازدهمین جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت جایزه شدند. البته پطروسیان در ادامه هنرنمایی‌هایش در هنرپیشه هم بازی تحسین برانگیزی به نمایش گذاشت.

ماهایا پطروسیان که از اواخر دهه ۶۰ بازیگری‌اش را آغاز کرد تا پایان دهه ۷۰ در ۱۱ فیلم حضور داشت که در اکران هم حاضر بودند که از این میان ۳ فیلم نابخشوده، «کمکم کن» و دختری به نام تندر هم موفق شدند بیش از یک میلیون تماشاگر را به سالن‌های سینما بکشانند.

فیلم نابخشوده پس از فیلم می‌خواهم زنده بمانم که گیشه بسیار موفقی در اکران سال ۱۳۷۴ داشت، دومین فیلم ایرح قادری در دوره جدید فیلمسازی‌اش بود. اثری پلیسی – درام که در پانزدهمین جشنواره فیلم فجر تنها موفقیتش نامزدی ماهایا پطروسیان در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل زن بود، در اکران سال ۱۳۷۶ توانست حدود یک میلیون و ۳۳۰ هزار نفر تماشاگر داشته باشد و در رتبه چهارم جدول پرمخاطب‌ترین‌های سال قرار گیرد. بهزاد جوانبخش، افسانه بایگان، بیژن امکانیان، نسرین مقانلو، سلمان حسام، محمود اردلان و… در فیلم نابخشوده ایفای نقش کرده‌اند.

دانلود فیلم نابخشوده از فیلیمودرام شهری کمکم کن ساخته زنده یاد رسول ملاقلی‌پور در سال ۱۳۷۶ که به دلیل ناتمام ماندن مراحل فنی موفق به حضور در شانزدهمین جشنواره فیلم فجر نشد، با هنرنمایی رامبد جوان، احمد نجفی، حبیب دهقان‌نسب، شیوا بلوریان، حسین رفیعی، سیامک انصاری، آرش نوذری و… اواخر تیرماه سال ۱۳۷۷ در سینماهای ایران به روی پرده رفت و توانست بیش از یک میلیون مخاطب را به سالن‌های سینما بکشاند و باز هم در رده چهارم جدول پرتماشاگرترین‌های سال قرار گیرد.

فیلم دختری به نام تندر به کارگردانی حمیدرضا آشتیانی‌پور و با هنرنمایی چهره‌های مطرح بیشماری چون خسرو شکیبایی، پارسا پیروزفر، لادن مستوفی، محمدرضا شریفی‌نیا، امیرحسین صدیق، بهزاد فراهانی، نیکو خردمند، آناهیتا همتی، سیامک اطلسی، شمسی فضل‌الهی، فهیمه راستکار، مهراوه شریفی‌نیا و… که در بخش مسابقه نوزدهمین جشنواره فیلم فجر (بهمن ۱۳۷۹) حضور داشت و البته به توفیقی دست نیافت، در سال ۱۳۸۰ در سینماهای ایران اکران عمومی شد و توانست بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار مخاطب را روانه سالن‌های نمایش دهنده کند و رتبه سوم جدول پرتماشاگرترین آثار سال را پس از «مریم مقدس» و آواز قو به دست آورد.

ملودرام «از صمیم قلب» ساخته بهرام کاظمی و با بازی فریبرز عرب‌نیا، ماهایا پطروسیان و عسل بدیعی هم در دوران اوج موفقیت عرب‌نیا که شوکران را در سال ۱۳۷۹ به عنوان پربیننده‌ترین فیلم سال به روی پرده داشت، در سال ۱۳۸۰ در سینماهای ایران به نمایش درآمد و ۵۲۸ هزار نفر به دیدن آن رفتند و جایگاه دوازدهم جدول پرتماشاگرترین آثار سال به فیلم بهرام کاظمی رسید. پطروسیان در ادامه بازی‌های درخشانی که در کارنامه سینمایی‌اش به جا گذاشته بود در ملودرام متوسط، از صمیم قلب، هم یکی از بهترین نقش آفرینی‌هایش را به نمایش گذاشت.

دانلود فیلم از صمیم قلب از فیلیمو

دهه ۸۰ و ۹۰ | عروسی که خوشقدم نبود!

پطروسیان در اوایل دهه ۸۰ یک کمدی خوش ساخت و پرتماشاگر با نام «عروس خوشقدم» بر پرده سینماهای ایران داشت و پس از آن تا پایان دهه ۹۰ در ۱۳ فیلم سینمایی در ژانرهای متفاوت حضور پیدا کرد که اکران هم شد که هیچیک گیشه چندان موفقی نداشتند. ظاهرا «عروس خوشقدم» چندان هم خوشقدم نبود و نزدیک به ۲۰ سال است که فیلمی با حضور ماهایا پطروسیان نتوانسته در رده‌های بالای جدول پرمخاطب‌ترین‌ها بایستد.

«عروس خوشقدم» به کارگردانی کاظم راست‌گفتار و با هنرنمایی امین حیایی، پارسا پیروزفر، محمدرضا شریفی‌نیا، چنگیز وثوقی، حسام نواب صفوی و فرهاد آئیش اوایل تیرماه سال ۱۳۸۲ در سینماها اکران شد و توانست نزدیک به یک میلیون و ۱۴۲ هزار تماشاگر را با خود همراه کند و پس از کمدی «توکیو بدون توقف» در جایگاه دوم جدول پرمخاطب‌ترین‌های سال ۱۳۸۲ قرار گیرد.

منهای فیلم لس آنجلس تهران که تا به امروز آخرین فیلم به نمایش درآمده پطروسیان در سینماهای ایران است و توانسته در اکران سال ۱۳۹۷ نزدیک به ۷۷۰ هزار مخاطب را جذب کند، ۱۲ فیلم دیگر ماهایا پطروسیان زیر ۵۰۰ هزار تماشاگر داشتند.

دانلود فیلم لس آنجلس تهران از فیلیمودر «فیلم لس آنجلس تهران» ساخته تینا پاکروان، پرویز پرستویی، مهناز افشار، گوهر خیراندیش، بانیپال شومون، شیرین یزدانبخش و ژوبین رهبر ایفای نقش کرده‌اند.

ماهایا پطروسیان در ۲ فیلم اکشن و نسبتا خوش ساخت ملاقات با طوطی و هشت پا به کارگردانی علیرضا داودنژاد و با هنرنمایی چهره‌های نام آشنایی چون محمدرضا فروتن، مهتاب کرامتی، ویشکا آسایش، میترا حجار، آتنه فقیه نصیری، محمدرضا داودنژاد، علی صادقی و… بازی کرد که برخلاف پیش‌بینی‌ها، مجموع تماشاگران این ۲ فیلم که در سال‌های ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ در سینماهای ایران به نمایش درآمدند به ۶۵۰ هزار نفر هم نرسید.

چهره‌ها از نمای فیلیموشات

ماهایا پطروسیان در کارنامه بازیگری‌اش در اواخر دهه ۸۰ نقش کوتاهی در فیلم تحسین برانگیز و پربازیگر اسب حیوان نجیبی است به کارگردانی عبدالرضا کاهانی بازی کرد. رضا عطاران، حبیب رضایی، مهران احمدی، پارسا پیروزفر، مهتاب کرامتی، کارن همایون‌فر، باران کوثری، بابک حمیدیان، اشکان خطیبی، احمد مهران‌فر و حضور صوتی پانته‌آ بهرام گروه بازیگران فیلم کاهانی را شکل می‌دادند. فیلم اسب حیوان نجیبی است که تنها در بخش نوعی نگاه بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر حاضر بود و به توفیقی دست نیافت، اواسط آذرماه سال ۱۳۹۰ به روی پرده سینماهای ایران رفت و کمی بیش از ۳۵۰ هزار مخاطب را با خود همراه کرد و جایگاه ۹ جدول پربیننده‌ترین‌های سال را به خود اختصاص داد.

شاید موفق نشدن فیلم‌های پطروسیان در نیمه دوم دهه ۸۰ باعث شد که او یکباره کم کار شود تا جایی که در دهه ۹۰ تنها در ۳ فیلم بازی کرد.

دانلود فیلم اسب حیوان نجیبی است از فیلیمواو در سال ۱۳۹۶ در فیلم خفه گی ساخته فریدون جیرانی نقش کوتاهی بر عهده داشت که باز هم درخشان ظاهر شد. نوید محمدزاده، الناز شاکردوست، پردیس احمدیه، غلامحسین لطفی، احسان امانی، زنده یاد پرویز پورحسینی و پولاد کیمیایی دیگر بازیگران فیلم بودند.

فیلم خفه گی در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش مسابقه حاضر بود و توانست سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه میدانی (آرش آقابیک) را از آن خود کند. نقش آفرینی نوید محمدزاده و الناز شاکردوست و فیلمبرداری مسعود سلامی از نکات برجسته فیلم بودند که از دید داوران پنهان ماندند. فیلم خفه گی اواخر مهرماه سال ۱۳۹۶ اکران شد و حدود ۴۷۰ هزار نفر از آن دیدن کردند که با توجه به فضای فیلم، عدد قابل قبولی به نظر می‌رسد. رتبه ۱۱ جدول پرتماشاگرترین‌های سال هم به فیلم فریدون جیرانی تعلق گرفت.

دانلود فیلم خفه گی از فیلیموفیلم های اکران نشده ماهایا پطروسیان

پطروسیان ۲ فیلم به نمایش درنیامده دارد که هر ۲ هیچگاه به اکران عمومی نرسیدند؛ فیلم در حسرت دیدار با نام قبلی دیدار در فلق ساخته محرم زینال‌زاده در سال ۱۳۷۳ تولید شد و هیچگاه اکران نشد. بیژن امکانیان، آرش تاج، رویا تیموریان، تانیا جوهری، زهره صفوی و… دیگر بازیگران فیلم بودند.

فیلم متفاوت و عجیب و غریب هفت پرده اولین ساخته سینمایی فرزاد موتمن و با هنرنمایی فریبرز عرب‌نیا، مهدی احمدی، مانی کسرائیان، گلشیفته فراهانی، عسل بدیعی، شاه علی سرخانی و بهزاد فراهانی و حضور کوتاه ماهایا پطروسیان که برای همین نقش آفرینی، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از نوزدهمین جشنواره فیلم فجر به دست آورد، هیچگاه رنگ پرده نقره‌ای را ندید و مستقیم راهی شبکه نمایش خانگی شد.

 

جدول میزان فروش آثار اکران شده ماهایا پطروسیان

نام فیلم سال ساخت تاریخ اکران سال اکران تعداد تماشاگران رتبه
عشق و مرگ ۱۳۶۹ ۲۷ شهریور ۱۳۷۰ ۱,۰۰۳,۸۱۶ ۱۳
پرده آخر ۱۳۶۹ ۲۳ مرداد ۱۳۷۰ ۴۶۷,۸۳۴ ۲۶
ناصرالدین شاه اکتور سینما ۱۳۷۰ ۱۶ دی ۱۳۷۱ ۹۸۹,۲۷۵ ۱۰
دیگه چه خبر؟ ۱۳۷۰ ۱ مهر ۱۳۷۱ ۲,۷۷۹,۸۶۳ ۱
هنرپیشه ۱۳۷۱ ۱۳ تیر ۱۳۷۲ ۱,۸۹۱,۳۶۲ ۴
راز گل شب بو ۱۳۷۲ ۱۶ خرداد ۱۳۷۳ ۴۶۷,۶۷۰ ۳۵
نابخشوده ۱۳۷۵ ۱۶ مهر ۱۳۷۶ ۱,۳۲۹,۰۵۹ ۴
قاصدک ۱۳۷۵ ۲۷ اسفند ۱۳۷۶ ۱۳۷۷ ۲۸۲,۳۷۱ ۲۶
کمکم کن ۱۳۷۷ ۱۷ تیر ۱۳۷۷ ۱۳۷۷ ۱,۰۷۸,۵۹۹ ۴
از صمیم قلب ۱۳۷۹ اول فروردین ۱۳۸۰ ۱۳۸۰ ۵۲۸,۰۴۳ ۱۲
دختری به نام تندر ۱۳۷۹ ۱ فروردین ۱۳۸۰ ۱,۲۰۴,۱۷۰ ۳
عروس خوشقدم ۱۳۸۱ ۴ تیر ۱۳۸۲ ۱,۱۴۱,۳۸۸ ۲
ملاقات با طوطی ۱۳۸۲ ۲۸ اسفند ۱۳۸۲ ۱۳۸۳ ۳۷۲,۶۱۶ ۱۲
هشت پا ۱۳۸۳ ۳۰ آذر ۱۳۸۴ ۲۶۳,۴۹۹ ۱۸
انتخاب ۱۳۸۳ ۱۷ خرداد ۱۳۸۴ ۴۳,۷۳۴ ۳۵
پیشنهاد ۵۰ میلیونی ۱۳۸۴ ۳۰ آذر ۱۳۸۵ ۲۶,۷۶۹ ۴۱
زن بدلی ۱۳۸۵ ۲۸ تیر ۱۳۸۵ ۴۶۹,۵۸۴ ۱۳
شبی در تهران ۱۳۸۶ ۲۳ بهمن ۱۳۸۷ ۵۸,۵۰۹ ۳۲
خواب لیلا ۱۳۸۶ ۱۱ آذر ۱۳۸۸ ۳۱,۶۱۶ ۳۷
تاکسی نارنجی ۱۳۸۷ ۹ دی ۱۳۸۸ ۴۴,۵۲۷ ۳۳
ازدواج در وقت اضافه ۱۳۸۸ ۵ خرداد ۱۳۸۹ ۱۹۴,۰۴۷ ۲۰
اسب حیوان نجیبی است ۱۳۸۹ ۱۸ آذر ۱۳۹۰ ۳۵۳,۵۸۷ ۹
مجرد چهل ساله ۱۳۹۳ ۱۰ دی ۱۳۹۳ ۲۸۳,۳۸۳ ۱۳
خفه گی ۱۳۹۶ ۲۶ مهر ۱۳۹۶ ۴۷۱,۹۵۱ ۱۱
لس آنجلس تهران ۱۳۹۶ ۱۸ مهر ۱۳۹۷ ۷۶۸,۱۶۵ ۱۰
      میانگین تعداد تماشاگر ۶۶۱,۸۱۷  

تعداد تماشاگران آثار اکران شده ماهایا پطروسیان

تعداد تماشاگران آثار اکران شده ماهایا پطروسیان

ده فیلم پرتماشاگر ماهایا پطروسیان

  نام فیلم سال ساخت

تاریخ اکران

سال اکران تعداد تماشاگران رتبه
۱ دیگه چه خبر؟ ۱۳۷۰ ۱ مهر ۱۳۷۱ ۲,۷۷۹,۸۶۳ ۱
۲ هنرپیشه ۱۳۷۱ ۱۳ تیر ۱۳۷۲ ۱,۸۹۱,۳۶۲ ۴
۳ نابخشوده ۱۳۷۵ ۱۶ مهر ۱۳۷۶ ۱,۳۲۹,۰۵۹ ۴
۴ دختری به نام تندر ۱۳۷۹ ۱ فروردین ۱۳۸۰ ۱,۲۰۴,۱۷۰ ۳
۵ عروس خوشقدم ۱۳۸۱ ۴ تیر ۱۳۸۲ ۱,۱۴۱,۳۸۸ ۲
۶ کمکم کن ۱۳۷۷ ۱۷ تیر ۱۳۷۷ ۱۳۷۷ ۱,۰۷۸,۵۹۹ ۴
۷ عشق و مرگ ۱۳۶۹ ۲۷ شهریور ۱۳۷۰ ۱,۰۰۳,۸۱۶ ۱۳
۸ ناصرالدین شاه اکتور سینما ۱۳۷۰ ۱۶ دی ۱۳۷۱ ۹۸۹,۲۷۵ ۱۰
۹ لس آنجلس تهران ۱۳۹۶ ۱۸ مهر ۱۳۹۷ ۷۶۸,۱۶۵ ۱۰
۱۰ از صمیم قلب ۱۳۷۹ اول فروردین ۱۳۸۰ ۱۳۸۰ ۵۲۸,۰۴۳ ۱۲

تماشای فیلمهای ماهایا پطروسیان در فیلیمو

نظر شما چیست؟

ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم