انیمه «باراکامون» (با عنوان اصلی Barakamon) که در قالب سریالی کوتاه ساخته شده اثری گرم و دوستداشتنی است که در آن خبری از عناصر خیالی نیست و با موقعیتهایی کمدی و درام درباره تقابل فرهنگ و سبک زندگی مواجهیم.
با شنیدن نام انیمه، چه سینمایی و چه سریالی، انتظار دارید که با اثری عجیب وغریب مواجه شوید؛ موجودات شگفتانگیز، اتفاقات خرق عادت و ایدههای تخیلی که در کمتر فیلم یا سریال زندهای امکان پرداختن بهشان وجود دارد؛ از سفر در زمان گرفته تا کنترل ذهن و رویاهای دیگران. انتظار غیرمعقولی نیست؛ چرا که رویکرد غالب در دنیای انیمه بها دادن به تخیل و به عبارت دیگر شکلهای مختلفی از همان چیزی است که با عنوان ادبیات گمانهزن نیز شناخته میشود. با وجود این، بسیاری از انیمهها در حیطه درامهای واقعگرایانه و حتی ملودرام قرار میگیرند که در آنها احساسات و تجربیات روزمره انسانی حرف اصلی را میزند و کاری به هیولاها و جهانهای خیالی ندارند.
انیمه «باراکامون» (با عنوان اصلی Barakamon) که در قالب سریالی کوتاه و چهارده قسمتی ساخته شده اثری گرم و دوستداشتنی است که در آن خبری از عناصر خیالی نیست و با موقعیتهایی کمدی و درام درباره تقابل فرهنگ و سبک زندگی مواجهیم. برای معرفی و بررسی بیشتر این انیمه، با فیلیمو شات همراه باشید.
۲۰ انیمه برتر قرن ۲۱؛ کودکانههایی که مخاطب بزرگسال دارند
داستان درباره پسر جوانی به نام سیشو هاندا است که تمام زندگی خود را وقف هنر خطاطی کرده و با وجود سن کم میخواهد که به هنرمندی سرشناس و معتبر تبدیل شود. اما همین رویکرد وسواسگونه و زندگی شلوغ و پرهیاهوی شهری باعث شده که به شدت آسیبپذیر، منزوی و غیراجتماعی باشد. در نمایشگاه جدیدی که از آثارش برپا شده، وقتی کیورتور نمایشگاه کارهای او را معمولی و فاقد خلاقیت و اصالت میخواند، سیشو که تاب شنیدن این انتقاد و واکنش منفی را ندارد، از کوره در میرود و طرف مقابل را با مشت میزند! بعد از این رسوایی، سیشو توسط پدرش به روستای آبا و اجدادیشان در جزیرهای فرستاده میشود تا این فاصله هم موجب تمدد اعصاب او شود و هم اینکه ماجرا حاشیه بیشتری پیدا نکند.

سیشو در این سفر و تغییر به دنبال غلبه بر بنبستی است که در خلاقیت هنری به آن دچار شده اما محیط زندگی جدید با چیزی که انتظارش را دارد کاملا فرق میکند؛ فضای ساده، قدیمی و مردمانی با لهجهها و عادتهای عجیب و محبت بیش از حد که گاه به فضولی میرسد! تفاوت میان این تازهوارد و آدمهای روستا موقعیتهای بامزه و پیشبینینشدهای را رقم میزند که موجب میشود سیشو چیزهایی را دوباره در زندگی تجربه کند که در زندگی شهری آنها را از یاد برده بود. در این میان مهمتر از همه دختربچهای ۶ ساله و بازیگوش به نام نارو است که رفاقت عجیب و غیرمنتظره میان آنها به محور اصلی سریال و خرده داستانها تبدیل میشود.
ماشای «باراکامون»، که اثر ساده، کوچک و بیادعایی است مثل یک مرخصی کوتاه برای تجربهای سرخوشانه و بازیگوشانه است و در مواقعی هم میتواند کاملا تاثیرگذار باشد.
«باراکامون» (که ترجمه لفظی آن میشود پر شر و شور و احتمالا اشارهای است به شخصیت کودک داستان) بر اساس یک مانگا (رمان مصور ژاپنی) ساخته شده و ایده اصلی آن قرار است از گرفتاریهای روزمره برای به یاد آوردن انگیزههای واقعی زندگی بگوید و تماشاگر را به لذت بردن از روزمرگی و خوشیهای کوچک و به عبارت بهتر، سخت نگرفتن زندگی دعوت کند.
سریال این ایده را به خوبی در موقعیتهای کوچک و ساده پرورانده و در بعضی لحظات فوقالعاده دلپذیر و بامزه است. همانطور که شخصیت اصلی داستان به مرخصی اجباری آمده، همراه شدن با سریال نیز به مخاطب خود کمک میکند که حداقل برای چند ساعت یا چند روز فاصله بگیرد از زندگی روزمره و تمام عوامل ناامیدکننده و اعصابخردکنی که مسیر تلاش برای پیشرفت در شغل و زندگی بزرگسالانه با آنها مواجه میشود.

تماشای انیمه «باراکامون»، که اثر ساده، کوچک و بیادعایی است مثل یک مرخصی کوتاه برای تجربهای سرخوشانه و بازیگوشانه است و در مواقعی هم میتواند کاملا تاثیرگذار باشد. همچنین گزینهای مناسب برای آشنایی با شکلهای مختلفی از انیمههاست که معمولا کمتر بهشان توجه میشود.
انیمه سریالی کمدی-درام «باراکامون»، محصول ۲۰۱۴ ژاپن، شامل ۱۴ اپیزود ۲۴ دقیقهای هماکنون بر روی فیلیمو برای تماشا موجود است.