انیمه «پروماره» به داستان انسانهایی میپردازد که درگیر پدیده احتراق خودبهخودی هستند باید برای نجات سیاره زمین و ساکنان آن کاری کنند.
در آیندهای نه چندان دور، پدیده احتراق خود به خودی انسانها (باور کنید واقعا چنین پدیده مشکوک و ناشناختهای وجود دارد که طی آن افراد خود به خود آتش میگیرند و هنوز هیچ توجیه قابلقبولی هم برای آن وجود ندارد!) تمدن بشری را دچار تغییرات اساسی کرده و جمعیت زیادی در آتش سوختهاند. داستان انیمه «پروماره»، سالها بعد از این واقعه و در دوران تقابل دو گروه آتشافروزان (کسانی که با قدرت ذهن خود میتوانند آتش را کنترل کنند) و آتشنشانان تعریف میشود؛ در شرایطی که بالا آمدن سطح ماگما از هسته زمین به سمت پوسته، سیاره را در معرض خطر نابودی قرار داده، این دو گروه باید به نقطه مشترکی برای نجات جان انسانها و مهار بحران برسند.
این خلاصه داستان انیمه عجیبوغریب «پروماره» (با عنوان انگلیسی Promare) است که سال گذشته در ژاپن و همچنین خارج از این کشور به نمایش درآمد و با استقبال هم مواجه شد. در ادامه با فیلیمو شات برای معرفی و بررسی انیمه «پروماره» همراه باشید.
وقتی صحبت از انیمه میشود، به صورت پیشفرض همه منتظر یک اثر عجیب و غیرمعمول هستند؛ پس زمانی که میگویند انیمه عجیب باید برای یک اثر دیوانهوار آماده باشید که حتما جنبههایی خلاقانه یا افراطی آن را از نمونههای مشابه متمایز میکند!
اگر با دنیای انیمه آشنایی ندارید، بهصورت خلاصه منظور انیمیشنهای ژاپنی است که سبک بصری و تکنیک متحرکسازی خاصی دارند و بهاندازه کافی هم نمونههایش در سالهای گذشته در دسترس و پیش چشم بوده که بهشان عادت کنید. اما همین سبک بصری متفاوت و سنتهای روایی و فرهنگ منحصر به فرد ژاپن باعث شده که انیمهها چیزی فراتر از انیمیشنهای به زبان ژاپنی باشند و به مرور زمان به یک مدیوم مجزا و مستقل تبدیل شوند.

انیمهها، شاخهها و سبکهای متفاوتی دارند؛ یکی از گونههای رایج و پرطرفدار انیمه، مکا است که ریشههایش برمیگردد به دهه هشتاد میلادی و شاخصه اصلی آن حضور عناصری پررنگ از ژانر علمی-تخیلی مانند سفینههای فضایی و سلاحهای پیشرفته به ویژه رباتهای غولپیکر انساننما یا تبدیلشونده است. برای مثال، فیلم «پسیفیک ریم» یا «حاشیه اقیانوس آرام» گیرمو دلتورو مشخصا با الهام از جریان مکا در انیمهها ساخته شده و زیباییشناسی آن نیز تحت تأثیر همین آثار است.
یکی از جدیدترین انیمههای مکا همین «پروماره» محصول استودیوی تریگر و حاصل همکاری مجدد کازوکی ناکاشیما و هیروکی ایمایشی است که پیشتر سریال انیمه فوقالعاده موفق «کیل لا کیل» را عرضه کرده بودند و در حال حاضر این استودیو مشغول ساخت انیمه «سایبرپانک» برای نتفلیکس است که بهعنوان ضمیمهای برای همین بازی ویدیویی مهم و کنجکاویبرانگیز (که پاییز امسال منتشر میشود و چهرههای سرشناسی همچون کیانو ریوز نیز در آن حضور دارند) در نظر گرفته شده است.

مهمترین نکته درباره «پروماره» سبک بصری آن است که المانهای معمول مکا را با نسل جدید انیمیشنهای سهبعدی ترکیب کرده و حاصل آن تصویرسازی بدیع و چشمگیری شده که رنگ و نور در تصاویر درخشان و هیجانانگیز این انیمه جلوهای متفاوت دارد. در عوض هرچه در ظاهر «پروماره» مدرن است، در الگوی روایی به نمونههای کلاسیک انیمه نزدیک میشود که از جمله میتوان به جای تقابل خیر و شر، به رویارویی قهرمانهایی با خاستگاه و طرز فکر متضاد اشاره کرد که هرکدام از این شخصیتها همدلی و همراهی یک گروه از مخاطب را بیشتر جلب میکند.
«پروماره» برای طرفداران جدی انیمهها که با تخیل و فانتزی عنانگسیخته آثار اینچنینی آشنایی دارند و از تماشای آن لذت میبرند، گزینه جذابی است که طبق معمول ایدههای بصری و روایی خاص و الهامبخشی دارد که به سختی میشود مشابهش را در خارج از دنیای انیمهها پیدا کرد.
۲۰ انیمه برتر قرن ۲۱؛ کودکانههایی که مخاطب بزرگسال دارند
انیمه متفاوت و تخیلی «پروماره» محصول ۲۰۱۹ استودیوی ژاپنی تریگر هماکنون بر روی فیلیمو قابل تماشاست.
