بررسی مستند «درون مغز بیل گیتس»؛ در ذهن پیشگو چه می‌گذرد؟

شاید برخی از شما به این فکر کنید که بزرگترین ذهن‌های زنده عصر حاضر در حین دست‌وپنجه نرم کردن با بحران کرونا به چه می‌اندیشند؟

شاید برخی از شما به این فکر کنید که بزرگترین ذهن‌های زنده عصر حاضر در حین دست‌وپنجه نرم کردن با بحران کرونا به چه می‌اندیشند؟ یکی از بزرگترین ذهن‌های روزگارمان یعنی بیل گیتس، قبلا درباره این بحران و مخصوصا درباره خانواده ویروس‌های کرونا به ما هشدار داده بود. چند سال پیش در یک سخنرانی تِد، بیل گیتس با جزئیاتی حیرت‌انگیز وضعیت امروز را پیش‌بینی کرده بود. پس وقتی بحران کرونا اوج گرفت، تمام شبکه‌های خبری به دنبال صحبت با او بودند. اگر شما هم برای دانستن بیشتر درباره او و ایده‌هایش کنجکاو هستید، با این یادداشت فیلیمو شات درباره مستند «درون مغز بیل گیتس» محصول شبکه نت‌فلیکس همراه باشید.


چطور یک ذهن می‌تواند به چنین نقطه‌ای برسد؟ مستند «درون مغز بیل گیتس» با عنوان اصلی «Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates» قرار است به این سوال پاسخ بدهد که درون ذهن او دقیقا چه می‌گذرد؛ اثری که به جنبه‌های مختلفی از زندگی گیتس، از ساختن مایکروسافت گرفته تا ازدواج و زندگی مشترک با ملیندا گیتس و فعالیت‌های سازمان خیریه او و همسرش، می‌پردازد.
هر اپیزود، شکل و ساختار جالبی دارد؛ به این صورت که هر اپیزود، یک مشکل دنیای امروز را مطرح می‌کند (مثل واکسیناسیون در آفریقا یا خطرناک بودن انرژی هسته‌ای) و ما روند حل این مشکل توسط ذهن بیل گیتس و افراد دور و برش را تماشا می‌کنیم. دیوید گوگنهایم کارگردان این مستند است که او را با مستندهایی مثل «در انتظار سوپرمن» و «او من را ملاله نامید» می‌شناسیم؛ مستندهایی که پرتره‌هایی ژورنالیستی از سوژه‌هایشان هستند. اینجا هم گوگنهایم در کنار گیتس شروع به گفتگوهای طولانی طی پیاده‌روی‌هایی در طبیعت کرده است تا بتواند با سوالات مختلفش به درون این ذهن بزرگ نفوذ کند.


نگاهی به مستند سرزمین عسل


به دلایل کاملا مشخص، تماشای بیل گیتس و عادت‌های مختلف و شنیدن افکارش می‌تواند برای علاقه‌مندان دانش، تکنولوژی و تجارت بسیار جالب باشد. اما علاوه بر آن، مستند «درون ذهن بیل گیتس» برای افراد عادی هم اطلاعات زیادی دربر دارد. فیلم، به خوبی می‌تواند رابطه پرتلاطم گیتس با مادرش، تاثیر مرگ یکی از دوستان نزدیک و رابطه عاشقانه‌اش با میلندا را در کنار جوانب دنیای تجارت و تکنولوژی برایمان تصویر کند؛ که درنتیجه، تصویری زمینی‌تر از این نابغه ترسیم می‌شود. تماشای عادت‌هایی مثل حمل کردن دو سه کتاب در همه‌ حالت‌ها، بسیار جالب است، یا هفته‌های فکر (Think Weeks) که در آن گیتس در یک خانه ییلاقی در میانه جنگل، تمام ارتباطش را با دنیا قطع و روی طرح ایده‌های مختلف و درک مسیر آینده فکر می‌کند. مثلا یادداشت بسیار موثر گیتس در دهه نود میلادی که در آن گفته بود آینده متعلق به اینترنت است و مسیر مایکروسافت را به آن سمت بُرد، محصول یکی از همین هفته‌ها بوده.


فیلم پناهگاه در سرزمین برف و یخ، قارۀ جنوبگان


برای هرکسی با هر نیتی که به تماشای این مستند می‌نشیند، چیزی وجود دارد. اما تنها مشکل این مستند سه‌قسمتی این است که نمی‌تواند به اثری جامع تبدیل شود. قطعا ذهن آدم بزرگی مثل بیل گیتس نمی‌تواند در سه قسمت حدوداً یک‌ساعته جمع شود و همین باعث می‌شود که برای هر کس، چیزی کم باشد. در حوزه زندگی شخصی هرگز درباره فرزندان گیتس صحبتی نمی‌شود و در حوزه تجارت، او درباره این که چطور مایکروسافت به بزرگترین شرکت نرم‌افزار تاریخ بدل شده، صحبت نمی‌کند؛ یا گوگنهایم هرگز درباره سویه تاریک گیتس، آن بیزینسمن بی‌رحمی که با قرار دادن اینترنت اکسپلور به‌صورت رایگان در ویندوز بساط مرورگرهایی مثل نت‌اسکیپ را کاملا تعطیل کرد، دعواهایی که دائما که با استیو جابز درباره آینده تکنولوژی داشت یا حتی ماجرای آن رقص عجیب در کنار استیو بالمر، چیزی نمی‌پرسد.
از این زاویه، مستند «درون مغز بیل گیتس» بیشتر شبیه طعمه‌ای هست که می‌تواند شما را ترغیب می‌کند تا بدانید که اگر می‌خواهید بیشتر شبیه یکی از بزرگترین ذهن‌های قرن بیست و یکم باشید، باید چطور رفتار کنید. اثری که به‌جای نمایش کامل راه، بیشتر راهنمایی برای تربیت ذهنتان است، تا بدانید اهمیت اضافه کردن هرروزه‌ اطلاعات جدید چقدر به شما کمک خواهد کرد تا ذهن قوی‌تری داشته باشید، تخیلتان را پرواز دهید و تحلیل‌های عمیقی از آینده داشته باشید. این‌گونه است که شاید روزی شما هم مثل بیل گیتس به پیشگویی مدرن تبدیل شوید و بتوانید آینده را تغییر دهید.


نظر شما چیست؟

ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم

1 دیدگاه
  1. رضا می‌نویسد

    مرسی فیلیمو ^_^ بیل گیتس فوق العادس

fosil