نقد و بررسی سریال «دفاع از جیکوب»؛ استعدادهای درخشان پشت و جلوی دوربین

سریال «دفاع از جیکوب»، نمونه‌ای‌ قابل‌احترام در ژانر حقوقی-جنایی است، اما از هنرمندان سازنده آن، انتظار کیفیت بهتر و جذابیت بیشتری داریم.

مینی سریال جدید شبکه اپل تی وی پلاس، «دفاع از جیکوب»،‌ بر اساس رمانی با همین نام به قلم ویلیام لاندی ساخته شده است. از ابتدای تیتراژ و از موسیقی مرثیه‌گونه‌ آن می‌توان فهمید که سازندگان سریال چقدر به محتوا و موضوع اهمیت می‌دهند. با توجه به حضور ستاره‌های دنیای سینما و تلویزیون در لیست بازیگران، به نظر می‌رسد که با سریال باکیفیتی مواجه خواهیم بود؛ اما متاسفانه «دفاع از جیکوب» فقط در دقایق کوتاهی قدرِ حضور چنین نام‌های بزرگی را در پشت و جلوی دوربین می‌داند و آن‌طور که انتظار می‌رود، یک شاهکار نیست. این سریال همانطور که از عنوانش نیز مشخص است در ژانر حقوقی- جنایی قرار دارد. برای نقد و بررسی سریال «Defending Jacob» با فیلیمو شات همراه باشید.


اندی باربر (با بازی کریس ایوانز) دستیار قابل‌احترام بازپرس بخش قضایی شهر نیوتن در ایالت ماساچوست است؛ شهری که به واسطه کشته شدن پسر نوجوانی در راه بازگشت از مدرسه‌اش به لرزه می‌افتد. زمانی که اندی، پرونده را بلافاصله پس از وقوع حادثه به‌دست می‌گیرد، همه‌چیز به‌سرعت تغییر می‌کند و پسرش، جیکوب (با بازی جیدن مارتل) به اتهام قتل بازداشت می‌شود. در ادامه، والدین جیکوب به دنبال شواهدی دال بر بی‌گناهی او می‌گردند که نه‌تنها آن‌ها را در دادگاه ارائه کنند بلکه دل خودشان هم از بی‌گناهی پسرشان قرص شود. بااین‌حال در گیرودار پیداکردن این شواهد، درحالیکه اندی بر باورهایش نسبت به پسرش استوار است، همسرش لاری (با بازی میشل داکری) نسبت به جیکوب به شک می‌افتد.


نقد سریال پرونده های بی گناهی | عدالتی ناعادلانه!


سریال دفاع از جیکوب

در دادگاه، هیئت منصفه‌ای را با حضور اندی می‌بینیم که تا پایان قسمت آخر، پرونده تحت بررسی‌شان نامشخص و مبهم و پرسش و پاسخ‌های آنان گیج‌کننده است؛ درواقع، دلیلی که باعث می‌شود این سریال پیچیده و جذاب باشد در قسمت آخر آن جای گرفته است. دیگر قسمت‌های سریال نیز در بیان و نمایش دغدغه‌ها و مفاهیم مختلف غرق شده‌اند: مفاهیمی چون «آیا ما واقعاً افرادی را که به ما نزدیک هستند و دوستشان داریم، به‌درستی می‌شناسیم؟»، «آیا می‌توانیم گناهان و خطاهایی را که مرتکب شده اند، بپذیریم و با آن‌ها کنار بیاییم؟» و یا «آیا می‌توانیم مسئولیت در قبال وظیفه‌مان را به خاطر اشتباهات اعضای خانواده نادیده بگیریم؟» البته باید ذکر کرد که مخاطب، با صحنه‌های حاوی این مفاهیم در سریال چندان ارتباط برقرار نمی‌کند. ابهام سریال از آن جایی می‌آید که معلوم نیست جیکوب در دادگاه پیروز خواهد شد یا نه. روند داستان، چه زمانی که ما را به بی‌گناهی جیکوب امیدوار می‌کند و چه ناامید، این خروجی را ساخته است. درنتیجه، سریال «دفاع از جیکوب» به بقیه درام‌های حقوقی-جنایی معروف تلویزیون شباهت دارد. با اینکه در این سریال ۸ قسمته، اتفاق‌ها از دو زاویه دید لاری و اندی (البته بیشتر اندی) بیان می‌شود اما حقیقتاً ویژگی جدیدی را به این ژانر پیشرو و موفق اضافه نمی‌کند.


بررسی سریال «خیلی پیر برای جوان مردن»


در کتاب «دفاع از جیکوب»، تمرکز بیشتر بر روی افکار و احساسات درونی لاری و اندی است که باعث می‌شود این حادثه برای خواننده، ملموس‌تر شود. تاکید رمان بر این زوج، تصاویر دلخراش‌تری را برای ما ایجاد می‌کند ولی روی صفحه‌ تلویزیون، پدر و مادر جیکوب در چشم تماشاگر بیشتر گیج‌کننده هستند و درک احساساتشان سخت خواهد بود.
این درام تلویزیونی برای موفقیت، نیاز به جنب‌وجوش و حرکت دارد، بنابراین سریال «دفاع از جیکوب» بیشتر بر محتوا و کیفیت شواهد ارائه‌شده در دادگاه تاکید می‌کند تا چالش‌های روانشناختی که لاری و اندی با آن‌ها روبه‌رو هستند.
علیرغم محدودیت‌های تلویزیون برای کیفیت بهتر عملکرد بازیگران، خوش‌بختانه تمام بازیگران این سریال در ایفای نقش خود عالی عمل می‌کنند. داکری احساسات لاری را بدون ذره‌ای اغراق، به‌درستی بیان می‌کند. چری جونز (بازیگر سریال «۲۴») در نقش وکیل مدافع جیکوب، بتی گابریل (بازیگر فیلم «برو بیرون») در نقش دوستِ کارآگاهِ اندی و جی کی سیمونز (بازیگر برنده‌ اسکار) در نقشی کوتاه اما غافلگیرکننده، عملکردی فوق‌العاده‌ دارند و به گسترش ابعاد داستان کمک می‌کنند. ایوانز هم در نقش وکیل شرافتمند و قابل‌اطمینان، می‌خواهد هر کاری برای نجات و محافظت از پسرش انجام دهد. قاعدتاً برای او سخت است که از زیر سایه و تاثیر فیلم «کاپیتان آمریکا» و شخصیتی که نزدیک به یک دهه نقشش را ایفا کرده، بیرون بیاید. شاید دیگر او را در لباس یک ابرقهرمان نبینیم اما بااین‌حال، ایوانز به‌عنوان بازیگری درخشان در فیلم‌های مختلف ظاهر می‌شود و می‌خواهد فارغ از هر اتفاق و رخدادی، کاری را که درست است انجام دهد. درنتیجه حتی اگر بازیگر نقش اندی بخش‌هایی از فیلمنامه را نامفهوم ادا کند و یا بهترین عملکرد خودش را نداشته باشد، بی‌انصافی است که او را قهرمان ندانیم.

همه‌ قسمت‌های سریال «دفاع از جیکوب» توسط مورتن تیلدام (نامزد اسکار برای فیلم «بازی تقلید») کارگردانی شده و فیلمنامه‌ آن توسط مارک بامبک (که پیشتر در نوشتن فیلمنامه‌ فیلم‌های «جنگ برای سیاره‌ میمون‌ها» و «هنر مسابقه در باران» نقش داشته) نوشته شده است. با وجود چنین سابقه و پیشینه‌ای، این دو مرد هنوز نمی‌دانند که چطور باید سریالی متفاوت از مابقی سریال‌های ژانر حقوقی- جنایی بسازند.
در قسمت اول، اشاره‌های مشخصی وجود دارد که سریال را تا قسمت آخر برای کسانی که رمان را نخوانده‌اند، قابل‌فهم تر می‌کند و از پیچیدگی درمی‌آورد اما این اشاره‌ها آن‌قدرها کارآمد نیستند و سریال همچنان گاهی گیج‌کننده می‌شود. به‌علاوه بامبک دو اتفاق بزرگ آخر داستان را در سریال تغییر می‌دهد (و یا به‌عبارت‌دیگر تعدیل می‌کند) و از شدت تاثیر گذاری آن می‌کاهد تا پایان سریال برای تماشاگران، کمی قابل‌تحمل‌تر شود.


نقد و بررسی سریال مادرپدرپسر


همانند بیشتر سریال‌های حقوقی-جنایی، «دفاع از جیکوب» نیز اثری خیره‌کننده است و از دادرسی و محاکمه‌ای که در مرکز توجه آن قرار دارد استفاده می‌کند تا مخاطبین بیشتری جذب کند؛ هرچند این موضوع، باعث خاص شدن و تمایز آن نمی‌شود. این سریال، نمونه‌ای‌ قابل‌احترام در ژانر حقوقی-جنایی است، اما از هنرمندان سازنده آن انتظار کیفیت بهتر و جذابیت بیشتری داریم.
سریال «دفاع از جیکوب» به قلم مارک بامبک و به کارگردانی مورتن تیلدام و با درخشش کریس ایوانز، میشل داکری، پابلو شرایبر، چری جونز، جیدن مارتل، سکینه جعفری، بتی گابریل و جی کی سیمونز، اولین نمایشش را در ۲۴ آپریل و در شبکه اپل تی وی پلاس داشته است.


منبع: CBR

نظر شما چیست؟

ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم

7 نظر
  1. علی می‌نویسد

    بالاخره قاتل کی بود؟؟ مغزم ترکید

  2. مه آلود می‌نویسد

    از نظر من اون چیزی که شما بهش ابهام میگید، زیبایی فیلم هستش،فیلم برداری عالی بوده اما فیلم های جنایی دیگری مثل undoing فیلمبرداری محشری داشتند، بازیگران نقش اندی و جیکوب فوق العاده ایفای نقش کردند، و چیزی که به داستان جذابیت میداد همون نقاط ابهامش بود

  3. محمدامین می‌نویسد

    سریال بسیار عالی بود. حتما ببینید.
    تا قسمت آخر هم درگیرم کرد.
    با نقد تا جایی موافقم. من نکته ضعفی تو فیلم احساس نکردم.

  4. صدف می‌نویسد

    از نظر من این سردرگمی در فیلم یعنی نتیجه فیلم خوب پیش رفته چون این اتفاق در واقعیت خود سردرگمی
    تضاد احساس ها و باورها خوب به نمایش گذاشته شده

  5. sadaf_b می‌نویسد

    khob az nazar man film khobi bod va modam zehn dargir bud ke ghatel khodeshe
    sar dar gomi ke to in film hes mikonin yani natije dorost film
    chon dar vagheat hamchin mozoi bara khanevade khode sar dar gomiye

  6. ناشناس می‌نویسد

    من ۱۷ سالمه و یه دختر ام .این فیلم رو داغ و آنلاین دیدم .به خانواده بیشتر توجه کردم
    نقاد نیستم این فیلم از نظر من هم در انتخاب بازیگر .صحنه ها .فیلمنامه . دیالوگ و حتی احساسات سرشار بود از مهارت
    و حرفه ای بودن. اگه می تونستم به عوامل این مینی سریال تبریک بگم حتما این کار رو میکردم .عالی

  7. Mehdyard می‌نویسد

    سلام.ابدا با نقد شما موافق نیستم.کارگردانی قابل قبوله و چیزی که شما بهش اشاره نکردید فیلمبرداریه که فوق العاده است. بازیگر نقش جیکوب عالیه کارکرده ولی کریس ایوانز خیلی خوب نیست. چیزی که شما اسمش رو ابهام.گذاشتید)سکانس های بازپرسی حلوی هیئت منصفه( در واقع تعلیقه نه ابهام و در آخر برای مخاطب مشخص میکنه که جریان از چه قراره

fosil